Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λαβράκια έβγαλε ο έλεγχος που έγινε στο δήμο.

Λαβράκια έβγαλε στην Ξάνθη ο έλεγχος των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και προσληφθεί σε υπηρεσίες της περιοχής, καθώς βρέθηκαν πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις ενώ οι σχετικοί φάκελοι παραπέμπονται πλέον στη Δικαιοσύνη αλλά και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, μετά από σχετική εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο όλων των πιστοποιητικών των διορισθέντων στο Δημόσιο εντοπίστηκαν περιπτώσεις διορισθέντων στο δήμο Ξάνθης οι οποίοι προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά καταφέρνοντας να καταλάβουν θέσεις που δεν δικαιούνταν βάσει κριτηρίων.

Αμέσως μόλις εστάλη η σχετική εγκύκλιος στο δήμο, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέλαβαν τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των δημοτικών υπαλλήλων, εντοπίζοντας τουλάχιστον δυο περιπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται μόλις ο έλεγχος φτάσει στο τέλος του να εντοπιστούν και άλλες.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σχετικώς η εξέλιξη αυτή σημαίνει «αυτόματο θάνατο» για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους οι διορισμοί των οποίων πρέπει άμεσα να ανακληθούν ενώ οι υποθέσεις τους παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη αλλά και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας διοίκησης για τις δικές τους ενέργειες.

Παράλληλα, ο δήμος θα πρέπει να αναζητήσει δικαστικώς τη διεκδίκηση των χρημάτων που έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους όσα χρόνια απασχολούνταν στο δήμο αλλά και τα χρήματα που έχει καταβάλει προς τον ασφαλιστικό τους φορέα. Ο σχετικός έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ οι μέχρι στιγμής περιπτώσεις φαίνεται πως αφορούν πιστοποιητικά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες υποθέσεις σε όλες τις βαθμίδες των εργαζομένων.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές για αντίστοιχες περιπτώσεις και σε άλλους ΟΤΑ της περιοχής πέραν του δήμου Ξάνθης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.