Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Πρωταθλητές» των καταλήψεων οι Θεσσαλοί μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τελείωσε το Πάσχα για τους μαθητές 500 σχολείων ανά την Ελλάδα
.
Σε περίπου 500 ανέρχονται τα σχολεία όπου οι διακοπές του Πάσχα τελειώνουν από σήμερα 23/4. Με βάση τις αποφάσεις που έχουν εκδώσει οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός σχολείων εντοπίζεται στη Θεσσαλία με 112 σχολεία. Ακολουθεί η Αττική με 84 σχολεία και έπονται η Κρήτη με 71 και η Στερεά Ελλάδα με 64 σχολεία.

Η λήξη των διακοπών του Πάσχα φαίνεται να αφορά σε μεγαλύτερο βαθμό τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των Λυκείων καθώς ο συνολικός αριθμός των σχολείων της τεχνικής εκπαίδευσης που θα ανοίξουν από τις 23/4 ανέρχεται σε 162 ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των Λυκείων ξεπερνά τα 190. Μικρότερος είναι ο αριθμός των γυμνασίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα σχολεία που οι μαθητές τους καλούνται να τελειώσουν πρόωρα τις διακοπές του Πάσχα είναι και αυτοί του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σοφάδων που αποτελεί το μοναδικό σχολείο ειδικής αγωγής όπου θα αναπληρωθούν μαθήματα στις 24 και 25 Απριλίου.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας στα σχολεία όπου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ενώ κάνει λόγο για υποκρισία από την κυβέρνηση που από τη μια ενδιαφέρεται να καλύψει τα κενά λόγω των καταλήψεων αλλά από την άλλη δεν ενδιαφέρεται για τα κενά που δημιουργούν οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών. Ο Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε από την τηλεόραση του STAR ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στα σχολεία και μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο όσοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα.

Η ΟΛΜΕ απάντησε στις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Κεδίκογλου με ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής αφού «σπεύδει να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ».

Το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ θα έπρεπε να λογοδοτήσει για τις ώρες που χάθηκαν και χάνονται λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς αντί να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.