Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Η Καθολική Εκκλησία αποζημίωσε θύματα παιδεραστών ιερέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας έχει αποζημιώσει μέχρι στιγμής 1.380 ανθρώπους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, όπως δήλωσε ο επίσκοπος Τρεβήρων Στέφαν Άκερμαν σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο Τετάρτη στη γαλλική εφημερίδα Λα Κρουά.

"Ξεκινήσαμε μια διαδικασία αποζημίωσης των θυμάτων από την οποία έχουν ήδη επωφεληθεί 1.380 άνθρωποι. Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται μόνο στη Γερμανία και σε καμία άλλη κοινωνική ομάδα, σε κανέναν θεσμό", είπε ο Άκερμαν. Η Σύνοδος των Γερμανών Επισκόπων είχε αναθέσει στον Άκερμαν να ερευνήσει το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς που αποκαλύφθηκε το 2010 και προκάλεσε σάλο όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και εκτός των συνόρων της.

Ο συνολικός αριθμός των ανηλίκων που έπεσαν θύματα παιδεραστών ιερέων στη Γερμανία δεν είναι γνωστός. Η Εκκλησία προσέφερε 5.000 ευρώ σε καθένα από τα θύματα όμως ορισμένοι έκριναν ανεπαρκές αυτό το ποσό.

Τον περασμένο μήνα η Σύνοδος ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα που θα διαρκέσει τρεισήμισι χρόνια ώστε να ρίξει φως στο φαινόμενο αυτό. Σύμφωνα με τον Άκερμαν "κατ' αρχήν θα συγκεντρώσουμε δεδομένα για να καθορίσουμε με ακρίβεια τον αριθμό των πράξεων αυτών". Ταυτόχρονα όμως "θα μελετήσουμε σε βάθος τις ενέργειες των εγκληματιών και τη στάση των εκκλησιαστικών αρχών τις τελευταίες δεκαετίες", όπως είπε στην εφημερίδα. Κατόπιν, τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα συγκριθούν με εκείνα παρόμοιων μελετών που έχουν γίνει στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και στα εκκλησιαστικά τάγματα της Γερμανίας.

Η γαλλική καθολική εφημερίδα επισημαίνει ότι περισσότεροι από 180.000 πιστοί εγκατέλειψαν την Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας το 2010, δηλαδή 40% περισσότεροι σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.