Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ενδεχόμενο «βελτιωτικών κινήσεων» στη διάθεση του κοινωνικού μερίσματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράγοντας ΥΠΟΙΚ: Θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως το ποσό των 525 εκατ. ευρώ.

«Θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως και το ταχύτερο δυνατόν το ποσό των 525 εκατ. ευρώ, που είναι το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε την Τετάρτη υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση- μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου-, στην περίπτωση που, λόγω των εξαιρέσεων, απομένει κάποιο ποσό αδιάθετο.

«Θα ληφθούν υπόψη και οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, κατ' αρχήν για τους μακροχρόνια άνεργους (σ.σ. τα γενικά κριτήρια για το μέρισμα αφορούν σε φορολογικές που υποβλήθηκαν το 2013)», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει δύο ενδεχόμενα: ή να αυξήσει κατά 500 ευρώ το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ (το επίδομα, πάντως, θα απομειώνεται στη συνέχεια κατά το πρότυπο της διανομής στους ένστολους), ή να λάβει υπόψη τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος για το σύνολο των πολιτών (το δεύτερο ενδεχόμενο φαντάζει δυσκολότερο).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, από τη Μεγάλη Πέμπτη και έως τις 12.30 σήμερα μετά το μεσημέρι, είχαν συμπληρωθεί ηλεκτρονικά 345.000 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 85.000 αιτήσεις που αναλογούν σε ποσό 65 εκατ. ευρώ. Περίπου 130.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν, ενώ άλλες 130.000 αιτήσεις βρίσκονται σε αναμονή για επικύρωση. Επίσης, σημειώνεται ότι το ποσό των 37 εκατ. ευρώ που αναλογεί στους ένστολους θα δοθεί στις 9 Μαΐου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.