Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Απάτη σε βάρος ανέργων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταζητείται από την Ιντερπόλ 59χρονος που εξαπάτησε 102 άτομα.

Περισσότεροι από 102 άνεργοι έπεσαν θύματα ενός 59χρονου από την Τυνησία, ο οποίος μέσω παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας που διεύθυνε, κατάφερε να αποκομίσει κέρδος τουλάχιστον 62.000 ευρώ και να εξαφανιστεί.

Ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου είναι άγνωστα καθώς χρησιμοποιούσε πλαστά ελληνικά έγγραφα, είχε καταφέρει από τον Ιούλιο του 2012 να ιδρύσει νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας, με υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υποτιθέμενο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης. Ο τρόπος που εξαπατούσε τους άνεργους που προσέφευγαν στο γραφείο του ήταν συνάπτοντας ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο–σύμβαση εργασίας και στη συνέχεια αξιώνοντας για αυτό την καταβολή των 600 ευρώ, υποσχόμενος την επαγγελματική τους αποκατάσταση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Ο ίδιος είχε ιδρύσει παρόμοιες εταιρίες- μαϊμού στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, καθώς και στην Κύπρο, όπου το αντίστοιχο γραφείο λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Για την υπόθεση έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων και σύλληψης του 59χρονου από την Ιντερπόλ, ενώ η σχετική δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.