Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ουρές στην Ξάνθη για δωρεάν laptops και tablets

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ουρές σχηματίζονται στην Ξάνθη από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”, οι δικαιούχοι του οποίου μπορούν να αιτηθούν και να λάβουν δωρεάν laptop ή tablet, με υπαρκτά, ωστόσο, τα μικρά γράμματα στην προσφορά.

Το πρόγραμμα άνοιξε την Τετάρτη και μέσα σε ελάχιστα λεπτά η σχετική ιστοσελίδα από την οποία οι δικαιούχοι μπορούσαν να εκτυπώσουν και να λάβουν το κουπόνι της “Ψηφιακής Αλληλεγγύης” κατέρρευσε και επανήλθε ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι τυχεροί που κατάφεραν να λάβουν το πολυπόθητο κουπόνι, έσπευσαν στα κατά τόπους καταστήματα τεχνολογίας, για να παραλάβουν το δώρο τους, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με τα ψιλά γράμματα της προσφοράς.

Δωρεάν μεν, αλλά με... σύνδεση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επιδότηση των δικαιούχων για την αγορά συσκευής laptop ή tablet, υπό την προϋπόθεση, ωστόσο πως οι ίδιοι θα συνάψουν σύμβαση με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την παροχή υπηρεσιών ίντερνετ. Αυτές επιδοτούνται μέχρι ενός σημείου από το κράτος, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα καλείται να καταβάλει ο δικαιούχος. Λεπτομέρεια που, όπως φάνηκε, αγνοούσαν αρκετοί από τους πολίτες που πίστευαν ότι μπορούν να λάβουν δωρεάν τη συσκευή τους, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση.

Ουρές και τέλος στα αποθέματα

Αυτό, ωστόσο, δεν φάνηκε να επηρεάζει και ιδιαίτερα τους δικαιούχους οι οποίοι συρρέουν κατά δεκάδες στα καταστήματα της Ξάνθης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχοντας στα χέρια τους τα εκπτωτικά κουπόνια και υποβάλλοντας τις αιτήσεις τους.

Μάλιστα, σε γνωστή αλυσίδα με είδη τεχνολογίας η οποία συμμετέχει στην “Ψηφιακή Αλληλεγγύη” την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη, επικρατούσε το αδιαχώρητο, ενώ μεγάλο μέρος των προϊόντων που διέθετε προς τους δικαιούχους εξαντλήθηκε στις πρώτες κιόλας ώρες. Το πρωί της Παρασκευής, παρόμοια εικόνα συναντά κανείς σε όλα τις εταιρείες που παίρνουν μέρος στην “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”.

Ουρές, ωστόσο, σχηματίζονται και σε αρκετά λογιστικά γραφεία της πόλης, με τους πολίτες που είχαν λάβει το κοινωνικό μέρισμα και πλέον είναι δικαιούχοι του νέου προγράμματος να προσέρχονται μαζικά, ήδη από την πρώτη κιόλας ημέρα, ώστε να εκτυπώσουν τα κουπόνια που δικαιούνται.

Το πρόγραμμα τρέχει μέχρι και τον Ιούνιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν στα κατά τόπους καταστήματα τόσο το κουπόνι όσο και αντίγραφα ταυτότητας και φορολογικής δήλωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.