Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης οι αλλαγές στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θέσεις σχολικών συμβούλων για τους αποχωρούντες σύμφωνα με νόμο του 2010.

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των 13 Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, οι οποίοι αποτελούν πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr.

Οι θέσεις που θα πληρωθούν είναι οι εξής:

1. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Κομοτηνή και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Έβρου. Ροδόπης. Ξάνθης. Δράμας και Καβάλας.

2. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Σερρών. Θεσσαλονίκης. Χαλκιδικής. Κιλκίς. Πέλλας. Ημαθίας και Πιερίας.

3. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. με έδρα την Κοζάνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φλώρινας. Κοζάνης. Καστοριάς και Γρεβενών.

4. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου. με έδρα τα Ιωάννινα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Ιωαννίνων. Άρτας. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

5. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. με έδρα την Λάρισα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λάρισας. Μαγνησίας. Τρικάλων και Καρδίτσας.

6. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. με έδρα την Κέρκυρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κέρκυρας. Λευκάδας. Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

7. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. με έδρα την Πάτρα και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας. Αχαΐας και Ηλείας.

8. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. με έδρα την Λαμία και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Φθιώτιδας. Ευρυτανίας. Φωκίδας. Βοιωτίας και Εύβοιας.

9. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. με έδρα την Αθήνα και περιοχή αρμοδιότητας το νομό Αττικής.

10. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. με έδρα την Τρίπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κορινθίας. Αργολίδας. Αρκαδίας. Μεσσηνίας και Λακωνίας.

11. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. με έδρα τη Μυτιλήνη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Λέσβου. Χίου και Σάμου.

12. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. με έδρα την Ερμούπολη και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

13. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. με έδρα το Ηράκλειο και περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς Χανίων. Ρεθύμνης. Ηρακλείου και Λασιθίου.

Για την πλήρωση των θέσεων μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι μόνιμοι Εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη που θα εκδοθεί.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν:

α) πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής,

β) δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία,

γ) σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του 2012 η επιλογή των τότε υποψηφίων έγινε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ. 1 του Ν. 3260/2004 ( ΦΕΚ 151 τ. Α΄) Οι αιτήσεις υποψηφιότητας συνοδεύονταν από:

1. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα αναφέρονται τα προσόντα και στοιχεία του ενδιαφερομένου.

2. Αποδεικτικά δεκαπενταετούς τουλάχιστον εκπαιδευτικής υπηρεσίας η οποία πρέπει να έχει συμπληρωθεί έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

3. Αποδεικτικά των αναφερόμενων στο βιογραφικό σημείωμα προσόντων και στοιχείων, που έχουν αποκτηθεί ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Οι τίτλοι σπουδών θα υποβληθούν σε επικυρωμένα αντίγραφα, προκειμένου δε για τίτλους σπουδών εξωτερικού πρέπει να έχουν αναγνωρισθεί από τους αρμόδιους φορείς. Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν επίσημα μεταφρασμένα. Σημειώνουμε ότι το συγγραφικό έργο μόνο θα αναφέρεται και δεν θα προσκομίζεται.

Θέσεις σχολικών συμβούλων για τους αποχωρούντες

Σύμφωνα με την παράγραφο 14 του άρθρου 2 του Ν.3879/2010 οι αποχωρούντες Περιφερειακοί Διευθυντές μπορούν εφόσον το επιθυμούν να αναλάβουν καθήκοντα σχολικών συμβούλων.

Το newsbeast.gr παραθέτει το σχετικό χωρίο:

Εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις και έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης σε περιοχές που επιθυμούν, εκτελώντας καθήκοντα σχολικών συμβούλων της ειδικότητάς τους, τα οποία τους ανατίθενται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.