Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τι πρέπει να τρώμε όταν είμαστε στη δουλειά;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ατελείωτες ώρες στο γραφείο αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες της παχυσαρκίας ή έστω της μέτριας υγείας πολλών εργαζομένων. Δεν είναι μόνο η έλλειψη χρόνου για γυμναστική, αλλά η κακή διατροφή. Λόγω ευκολίας οι περισσότεροι καταφεύγουν σε πρόχειρες λύσεις όπως σφολιατοειδή ή πίτσες, αμφιβόλου ποιότητας αλλαντικά, τυρόπιτες με πολύ λίπος (και πιθανώς καθόλου πραγματικό τυρί), μπισκότα πλούσια σε βλαβερά trans λιπαρά και άλλα. Όλα αυτά μπορεί να είναι εύκολα και γρήγορα όμως δεν είναι καθόλου υγιεινά. Υπάρχει η λύση για να φτιάξετε ή ακόμα και να αγοράσετε το δικό σας κολατσιό για το γραφείο, που θα είναι πολύ πιο υγιεινό. Δεν πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, καθώς διαρκεί περίπου όση ώρα κάνετε να επιλέξετε και να αγοράσετε από κάποιο ταχυφαγείο.

Εάν είστε από τους λάτρεις της μαγειρικής τότε το έργο σας είναι πολύ εύκολο. Μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε και να τυλίξετε το σνακ σας για το γραφείο. Προτιμήστε τα τοστ και τα σάντουιτς. Πρόκειται για το ευκολότερο δυνατό σνακ που μπορεί να φτιάξει κανείς από το σπίτι του και ποσοτικά αρκετό για να κόψει την πείνα.

Εάν δεν έχετε καλές σχέσεις με την κουζίνα, τότε μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο το δικό σας σνακ. Φροντίστε να έχει λίγες θερμίδες αλλά και να μπορεί να σας χορτάσει. Μια τέτοια λύση είναι τα κράκερς. Μπορείτε να καταναλώσετε 3-4 μεγάλα κράκερ σκέτα ή με φέτες τυρί. Επίσης για τις πρωινές κυρίως ώρες, ενδείκνυται ένα ποτήρι γάλα με 2-3 μπισκότα. Τέτοιες τροφές αλλά και κριτσίνια ολικής άλεσης, μπάρες δημητριακών και ξηρά φρούταμπορούν να σας «κρατήσουν» για αρκετή ώρα άλλα και να σας προσφέρουν ενέργεια για την εργασία σας.

Σημαντικό ρόλο παίζει η ποικιλία. Με τον τρόπο αυτό δεν θα βαριέστε το μικρό σας γεύμα και θα νιώθετε κάθε φορά «γεμάτοι». Εάν σας δίνεται η δυνατότητα ψυγείου στο γραφείο σας προτιμήστε και τα φρούτα. Είναι σημαντικά για τη διατροφή και μπορούν να καλύψουν την πείνα και, ορισμένα από αυτά, τη διάθεσή σας για κάτι γλυκό. Μια ακόμα χρήσιμη συμβουλή είναι να αφιερώνετε χρόνο για το γεύμα σας, όσο μικρό και αν είναι, ώστε να είστε ήρεμοι και να μην υπάρχει διαταραχή στην πέψη σας ή (ψευδ-)αίσθηση πείνας.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.