Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σε συναγερμό παραμένουν οι αρχές στον Έβρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στον νομό Έβρου, έπειτα από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές του νομού και είχαν ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν δύο οικισμοί, τα Λαγυνά και ο Πόρος και να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 180.000 στρέμματα.

“Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Τα αναχώματα πέφτουν παντού", ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, που βρίσκεται, μαζί με στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, στα σημεία όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Σημείωσε δε ότι, “παραμένουμε σε συναγερμό, διότι η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει συνέχεια” και οι παροχές από τη βουλγαρική πλευρά είναι μεγάλες.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού στο Πέταλο έφθασε, στη διάρκεια της ημέρας τα 7,80 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6 μέτρα, ενώ η ορμητική “εισβολή” των υδάτων του ποταμού τόσο σε οικισμούς, όσο και σε μεγάλες εκτάσεις, δεν αποκλείεται να προκάλεσε και απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε ότι, οι υπηρεσίες παρεμβαίνουν με κάθε δυνατό τρόπο και αποκαθιστούν τις ζημιές που υπάρχουν στα αναχώματα, ούτως ώστε να αποτρέψουν περαιτέρω επιδείνωση των φαινομένων που έπληξαν το κεντρικό και νότιο τμήμα του νομού Έβρου.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σουφλίου που βρίσκεται στην περιοχή του οικισμού Λαγυνά περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με “μελανά χρώματα” την κατάσταση, καθώς, όπως είπε, “η κατάσταση παραμένει όπως ήταν και χειρότερη, στα Λαγυνά τα σπίτια «πνίγονται» το ένα μετά το άλλο. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, σ' αυτή την περίπτωση απεγκλωβίζουμε τους ανθρώπους”.

Σημείωσε ακόμη ότι, είναι τραγική η κατάσταση, αφού χάθηκαν περιουσίες, καλλιέργειες παλιές καταστράφηκαν και νέες δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν. Τόνισε δε, ότι, ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη που βρέθηκε, σήμερα στις πληγείσες περιοχές να δοθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες.

Υπενθύμισε τέλος, ότι, οι κάτοικοι των Λαγυνών που αναγκάστηκαν να φύγουν από το χωριό θα βρουν στέγη στο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Σουφλίου, στην έδρα του Δήμου και σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον οικισμό του Πόρου, στο δημοτικό διαμέρισμα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς συνεχίζεται η εκκένωσή του, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία των Φερών. “Η εκκένωση συνεχίζεται, κάποιοι κάτοικοι που μένουν, μένουν με δική τους ευθύνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.