Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Γιατρός με μαϊμου πτυχίο στο νοσοκομείο Ρόδου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακλήθηκε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και στο τμήμα Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφορά, σύμφωνα με την οποία γιατρός που απασχολείτο ως ειδικευόμενος επί 4 συναπτά έτη σε κλινική, εκτελώντας παρακλινικές υπηρεσίες, φέρεται να προσελήφθη με «μαϊμού» πτυχίο.

Ήδη το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ενημερώθηκε σχετικώς στην τελευταία του συνεδρίαση και έπαυσε τον ιατρό, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, που του είχε χορηγηθεί.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εκτελώντας εγκύκλιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Κυριάκου Μητσοτάκη απέστειλε το σύνολο των πτυχίων των ιατρών που απασχολούνται, για έλεγχο. Με μεγάλη τους έκπληξη παρέλαβαν από το υπουργείο αναφορά μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα σύμφωνα με την οποία ο τίτλος σπουδών του συγκεκριμένου ιατρού, στην ακτινολογία, ήταν πλαστός.

Ο ίδιος φέρεται να έδειξε έκπληκτος, ζητώντας προθεσμία από τη διοίκηση για να αποδείξει τη γνησιότητα του πτυχίου του, διαρρηγνύοντας τα ιμάτια του ότι έγινε λάθος. Η προθεσμία, ωστόσο, παρήλθε και η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στην παύση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.