Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τα όργανά μας μεγαλώνουν μαζί με εμάς;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια δεν σταματούν ποτέ να αναπτύσσονται και ποια διαμορφώνονται κατά την εφηβεία.

Σαφώς τα όργανά μας αναπτύσσονται με την ανάπτυξη του σώματός μας. Όχι, τα όργανα που μας κρατάνε ζωντανούς δεν έχουν το ίδιο μέγεθος από τότε που γεννηθήκατε.

Στην πραγματικότητα, τα δύο όργανα που χρησιμοποιούμε συνειδητά κάθε μέρα, τα αυτιά και τη μύτη μας, συνεχίζουν να αυξάνονται μέχρι την ημέρα που θα πεθάνουμε. Το ανθρώπινο σώμα είναι το «σπίτι» για 11 οργανικά συστήματα που τροφοδοτούνται από περίπου 80 όργανα. Ενώ κάθε όργανο μεγαλώνει με το δικό του ρυθμό, μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως, πως η ανάπτυξη κάθε οργάνου ποικίλει;

Ας αρχίσουμε με τα δυο βασικά όργανα: τον εγκέφαλο και την καρδιά. Ο εγκέφαλός μας κατά τη γέννηση είναι 25% του μεγέθους που θα φτάσει. Ωστόσο, από την ηλικία των 2, ο εγκέφαλός μας είναι το 80% του ενήλικου μεγέθους του. Περιττό να πούμε ότι, οι εγκέφαλοι αναπτύσσονται γρήγορα.

Η καρδιά μας από την άλλη, έχει το μέγεθος της γροθιάς μας σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο στη ζωή μας-στα μωράκια η καρδιά τους είναι μικροσκοπική σαν τη δική τους γροθιά. Μόλις σταματήσει η ανάπτυξή μας, η καρδιά μας σταματά να αυξάνεται-εκτός βέβαια και υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αναφορικά με τους πνεύμονες, γιατί πιστεύετε ότι το κάπνισμα είναι κακή ιδέα για τα παιδιά και τους ενήλικες φυσικά; Γιατί οι πνεύμονες δεν έχουν αναπτυχθεί παρά μέχρι την ηλικία των 20.

Το συκώτι μας αναπτύσσεται στο πλήρες μέγεθός του κατά την ίδια στιγμή με τους πνεύμονες μας. Οσο για τα μάτια μας, αυτά μεγαλώνουν και μετά τη γέννηση, η ανάπτυξη ωστόσο είναι ελάχιστη και σταματά όταν φτάσουμε περίπου στα 13.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.