Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αυστραλία: Πάνω από 16 δισ. δολάρια αφήνουν ετησίως οι ξένοι φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθε το ποσό που κερδίζει κάθε χρόνο η Αυστραλία από τους ξένους φοιτητές που επισκέπτονται τη χώρα για να φοιτήσουν στα διάφορα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα της χώρας από τους ξένους φοιτητές αυξήθηκαν κατά 500 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε σχέση με το 2009.

Στο μεταξύ, αν ληφθεί υπόψη η πτώση της ισοτιμίας του αυστραλιανού δολαρίου, τα έσοδα της χώρας από τους ξένους φοιτητές αναμένεται να αυξηθούν, αφού όλο και περισσότεροι νέοι θα προτιμούν να πάνε στην Αυστραλία για να σπουδάσουν μιας και θα τους στοιχίζει λιγότερο.

Αναφερόμενος στο θέμα ο ομοσπονδιακός υπουργός Εμπορίου Άντριου Ρομπ, είπε ότι τα νέα στοιχεία υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό για την οικονομία είναι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, το εκπαιδευτικό σύστημα είναι η τέταρτη κατά σειρά πηγή εσόδων της Αυστραλίας από τον τομέα των εξαγωγών. Πρώτη στη λίστα των εσόδων είναι οι εξαγωγές σιδήρου από τις οποίες η χώραεισπράττει πάνω από 80 δισεκατομμύρια το χρόνο. Ακολουθούν οι εξαγωγές κάρβουνου με 40 δισεκατομμύρια και οι εξαγωγές φυσικού αερίου με 20 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η βιομηχανία της εκπαίδευσης με 16,6 δισ. καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, αφού ο αριθμός των φοιτητών που επιλέγουν την Αυστραλία για να σπουδάσουν φτάνει στις 600.000, ενώ παράλληλα η εγκατάστασή τους εδώ δημιουργεί 100.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.