Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Φυσικά σκευάσματα και βιταμίνες για την πρόληψη των ιώσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε αλλαγή εποχής, μα ειδικότερα η αλλαγή από το φθινόπωρο στον χειμώνα σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των ιώσεων με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που αυτές επιφέρουν.

Τι θα μπορούσαμε όμως να κάναμε για να προστατεύσουμε εμάς αλλά και τα παιδιά από αυτές τις καταστάσεις;;;

Η απάντηση είναι η πρόληψη, όμως δεν είναι ούτε πολύ εύκολη, ούτε μπορεί να αποδειχθεί πάντα επιτυχής. Λέγοντας πρόληψη εννοούμε μια προσπάθεια, προκειμένου να καταστεί σε ετοιμότητα ο οργανισμός για την περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Πολλά φυσικά σκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν την άμυνα μας κατά την διάρκεια του χειμώνα όπως η Εχινάκια, η προπόλη και η βιταμίνη C.

H Εχινάκια είναι ένα βότανο με ανοσοδιεγερτική δράση, δηλαδή όπως λέει η ίδια η λέξη διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυτό σημαίνει ότι αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες όταν χρειάζεται. Δεν λειτουργεί όμως πάντα μόνη της αλλά σε συνδυασμό με βιταμίνη C έχοντας έτσι και την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης συνεργιστικά.

Η προπόλη πάλι όπως φαίνεται και από το όνομα της, κρατάει προ της πόλης, δηλαδή εκτός, πολλούς παθογόνους παράγοντες που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ιώσεις. Η χρήση της είναι παράλληλα εσωτερική όταν θέλουμε ενίσχυση και εξωτερική τοπική σε λαιμό και μύτη για προστασία από την συναναστροφή σε κλειστού τύπου όχι καλά αεριζόμενους χώρους.

Η βιταμίνη C απομακρύνει από τον οργανισμό ελεύθερες ρίζες και τοξίνες συσσωρευμένες στο σώμα, οι οποίες μπλοκάρουν την φυσιολογική ροή του οργανισμού και κατ' επέκταση βουλώνουν τα φίλτρα του σώματος. Έχοντας ένα σύστημα με μεγαλύτερη αμυντική δυνατότητα γίνεται πιο εύκολη η αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Υπάρχει και το σύμπλεγμα βιταμινών B που προσδίδουν τροφή στο κεντρικό νευρικό σύστημα έχοντας μεγαλύτερη δυναμική και αντοχή απέναντι στα κρυώματα. Φυσική πηγή συμπλέγματος Β είναι ο βασιλικός πολτός.

Τέλος από τις παλιές εποχές αναβιώνει το μουρουνέλαιο, σκεύασμα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βιταμίνη Α αλλά και D που συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα αλλά και σαν τονωτικό για μικρούς και μεγάλους.

Η σωστή εναλλαγή αυτών των σκεύασμα των αλλά και ο συνδυασμός και με αλλά προϊόντα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να μπορέσει ένας οργανισμός να προσπεράσει παθογόνες καταστάσεις αλλά και σε περίπτωση νόσου, να την ανταπεξέλθει πιο εύκολα και με λιγότερο κατάπτωση.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.