Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Βρήκαν οστά από την αεροπορική τραγωδία της Χιλής με νεκρούς ποδοσφαιριστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συντρίμμια και οστά από το αεροσκάφος που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Green Cross και συνετρίβη στη Χιλή το 1961 ανακάλυψε μια ομάδα ορειβατών μισό αιώνα μετά την τραγωδία.

Η συντριβή του Douglas DC-3, που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους-μεταξύ των οποίων οχτώ ποδοσφαιριστές και δύο μέλη του τεχνικού τιμ-ήταν μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που σχετίζονται με ομάδες ποδοσφαίρου.

Η ομάδα έμπειρων ορειβατών βρήκε το σημείο συντριβής 200 μίλια μακριά από την πρωτεύουσα Σαντιάγο.

«Μεγάλο μέρος της ατράκτου εξακολουθεί να είναι ανέπαφο, ενώ γύρω του βρίσκονται διάσπαρτα οστά. Αυτή η ιστορία ξαναγράφεται επειδή τα συντρίμμια δεν βρίσκονται εκεί που ανέφεραν οι επίσημες εκδοχές. Δεν θέλουμε να πάρουν τα συντρίμμια σαν τρόπαια. Πρέπει να θυμόμαστε πως άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους εδώ και οι οικογένειές τους αξίζουν τον σεβασμό», σημείωσε ο Leonardo Albornoz που αρνείται να αποκαλύψει το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.

Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που χάθηκε από τη συντριβή ήταν ο Elisa Mourino που κέρδισε 25 κύπελλα για την Αργεντινή και σήκωσε το Κόπα Αμέρικα για τη χώρα του το 1955 και το 1959.

Το τραγικό δυστύχημα ήταν η αρχή του τέλους για την Green Cross που ολοκλήρωσε την πορεία της στη 12η θέση του πρωταθλήματος και υποβιβάστηκε.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην κορυφή, καθώς ο σύλλογος εμφανίστηκε αναγεννημένος.

Δείτε τις φωτογραφίες:








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.