Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Αποζημίωση για όσους ακυρώσουν τη συνδρομή Xbox Live Gold

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δυνατότητα δίνει η Microsoft από τον Ιούνιο.

Σε κίνηση καλής θέλησης προβαίνει η Microsoft, για όσους έγιναν συνδρομητές του Xbox Live Gold για να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως τα Netflix, Hulu, Skype και άλλα

Αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, δεν θα απαιτείται συνδρομή για να τρέξετε διάφορα apps σε Xbox One και Xbox 360. Αν λοιπόν έχετε ενεργοποιημένη συνδρομή την ημέρα που θα ξεκινήσει η δωρεάν χρήση, θα μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για το υπόλοιπο μέχρι τη λήξη της συνδρομής και να την ακυρώσετε.

Για να μην υπάρξει παρανόηση, τονίζεται ότι δεν παίρνετε πίσω το πλήρες ποσό της συνδρομής, αλλά αυτό που αναλογεί για τις μέρες που απομένουν μέχρι να λήξει κανονικά. Η αίτηση για αποζημίωση μπορεί να γίνει έως τις 31 Αυγούστου 2014 (εδώ, όταν γίνει διαθέσιμη) και η επεξεργασία της θα διαρκέσει από 6 έως 8 εβδομάδες. Στο FAQ post της Microsoft γίνεται η αναφορά ότι η ενέργεια δεν ισχύει για free ή trial Gold συνδρομές.

Βέβαια, ελάχιστα αγγίζει αυτό την Ελλάδα, όπου λίγες από τις εφαρμογές αυτές ήταν διαθέσιμες και μάλλον δύσκολα θα έκανε κάποιος συνδρομή μόνο για να μιλά στο Skype, για παράδειγμα. Αυτό είναι σωστό, όμως υπάρχει περίπτωση να είστε για κάποιο λόγο δυσαρεστημένοι από το Xbox Live Gold και να θέλετε να το ακυρώσετε.

Πρακτικά, ο καθένας μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για το υπόλοιπο της συνδρομής του και να την ακυρώσει, δεν πρόκειται η Microsoft να εξετάσει τον λόγο ή αν το κάνατε αποκλειστικά για τις εφαρμογές που γίνονται δωρεάν. Συνεπώς, αν δεν είστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο των υπηρεσιών ή οτιδήποτε άλλο, τώρα είναι η ευκαιρία να το κάνετε που θα έχετε και κάποιο όφελος.

Τέλος, να σημειώσουμε και κάτι ακόμη, αρκετά σημαντικό. Για να παίξετε free to play ή MMO games, όπως όταν βγει το «The Elder Scrolls Online» για παράδειγμα, απαιτείται και θα εξακολουθεί να ισχύει και στο μέλλον να έχετε συνδρομή στο Xbox Live Gold για να παίξετε. Αντίθετα με ό,τι ισχύει στο PS Plus, κι εδώ θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι το παράδειγμα του ΜΜΟ της Bethesda, υπάρχει διπλή «ταρίφα», δηλαδή συνδρομή στην υπηρεσία αλλά και αυτή του παιχνιδιού.

O νέος επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, έκανε αυτή την απαραίτητη διευκρίνιση, προσθέτοντας ότι προς το παρόν αυτή η πολιτική δεν αλλάζει διότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στην άρση της.


Πηγή: http://www.thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.