Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ο μεγαλύτερος κήπος λουλουδιών στην Ευρώπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο «Keukenhof» (κήπος κουζίνας) ή αλλιώς «Ο Κήπος της Ευρώπης» είναι ο μεγαλύτερος ανθόκηπος της Γηραιάς Ηπείρου. Βρίσκεται στην Ολλανδία, κοντά στη μικρή πόλη Lisse, και όπως είναι φυσικό κυριαρχούν οι τουλίπες σε διάφορα είδη και χρώματα.

Ο κήπος καλύπτει μια έκταση 32 και εκταρίων και κάθε χρόνο φυτεύονται περισσότεροι από 7.000.000 βολβοί λουλουδιών






Ο κήπος «Keukenhof» αποτελεί σήμα-κατατεθέν της πόλης Lisse και της ευρύτερης περιοχής εδώ και αιώνες, όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τις τοπικές Αρχές. Ο χώρος ήταν τόπος κυνηγιού και ένα κάστρο δέσποζε στην περιοχή. Στο κάστρο οφείλει ο κήπος την ονομασία του, καθώς αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την καλλιέργεια βοτάνων και λαχανικών για την κουζίνα του κάστρου.



Πολύ αργότερα, το 1949, χρησιμοποιήθηκε σαν ανθόκηπος για την προώθηση της ολλανδικής παραγωγής λουλουδιών. Σιγά σιγά συγκέντρωσε τα βλέμματα ντόπιων και ξένων επισκεπτών, αναπτύχθηκε και κατέληξε να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ανθόκηπος στον κόσμο.



Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται κάθε χρόνο τον κήπο «Keukenhof», για να θαυμάσουν από κοντά το πλήθος των λουλουδιών, αλλά και να απαθανατίσουν τις εντυπωσιακές εικόνες που προσφέρει. Ένα πολύχρωμο χαλί σκεπάζει σχεδόν κάθε γωνιά του κήπου, ο οποίος συμπληρώνεται από δέντρα και άλλα πράσινα φυτά. Μια μεγάλη λίμνη δεσπόζει στο εσωτερικό του, ενισχύοντας την ομορφιά του τοπίου, που κερδίζει αβίαστα τις εντυπώσεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.