Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Σε ποια μαθήματα δεν επιτρέπεται η επανακλήρωση θεμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις ώρες νωρίτερα η κλήρωση για τις Ξένες Γλώσσες, Λογοτεχνία και Ελληνική Γλώσσα.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο μηχανισμός του Υπουργείου Παιδείας ενόψει τόσο των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και των εξετάσεων των μαθητών της Α τάξης του Λυκείου οι οποίοι εγκαινιάζουν την Τράπεζα Θεμάτων και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όπως είναι γνωστό οι πανελλαδικές ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου ενώ στις 29 Μαΐου θα καθίσουν στα θρανία οι μαθητές της Α τάξης των Λυκείων της χώρας.

Όπως έχει γράψει το newsbeast​.gr το πληροφοριακό σύστημα για την Τράπεζα Θεμάτων είναι έτοιμο και τα σχολεία θα πρέπει να δηλώσουν το πρόγραμμα των εξετάσεων μέχρι και τις 23 Μαΐου. Τονίζεται ότι επιτρέπεται η επανακλήρωση θεμάτων σε περίπτωση που τεθούν θέματα που δεν έχουν διδαχθεί.

Η παραπάνω ρύθμιση δεν αφορά τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κλήρωση θα γίνεται δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών. Επίσης στις οδηγίες που απέστειλε το ΙΕΠ αναφέρεται ότι λαμβάνεται μέριμνα ώστε τα τελευταία αυτά μαθήματα να εξετάζονται τη δεύτερη πρωινή βάρδια για τα σχολεία που λειτουργούν πρωί, δηλαδή οι εξετάσεις να ξεκινούν στις 11.00.

Η Τράπεζα Θεμάτων αναμένεται να «ανοίξει» την επόμενη εβδομάδα ενώ όπως έχει τονίσει και ο Υπουργός Παιδείας θα έχουν όλοι πρόσβαση στα θέματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.