Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκη - Σποράδες από τη Sky Express

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες θα συνδέει αεροπορικά από την 1η Ιουνίου η εταιρεία Sky Express, με δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα για Σκιάθο (κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή). Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας, Γιάννη Λιδάκη, οι νέες πτήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας με το δήμο Θεσσαλονίκης για την τουριστική προβολή της πόλης, για την οποία υπογράφτηκε Σύμφωνο Συνεργασίας της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και της αεροπορικής εταιρίας.

«Η Θεσσαλονίκη μας ενδιαφέρει ως τουριστικός προορισμός και είχαμε σκοπό εδώ και καιρό να προσθέσουμε νέα δρομολόγια. Η εταιρεία μας ήδη συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο, τη Σκύρο, την Ικαρία, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Σάμο», δήλωσε ο κ.Λιδάκης.

«Συγχρόνως θέλουμε να προβάλουμε τη Θεσσαλονίκη ως γαστρονομικό προορισμό, συμμετέχοντας στο Food Festival, να στηρίξουμε το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας», πρόσθεσε.

«Στόχος μιας εταιρείας είναι σαφέστατα το κέρδος αλλά όταν εμπίπτει στο στόχο που έχει θέσει η πόλη να συνδεθεί με τις Σποράδες και να αναδείξει τη πόλη ως προορισμό, εμείς αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η αεροπορική σύνδεση τις πόλης με όσους περισσότερους προορισμούς γίνεται ήταν «ψηλά στην ατζέντα του Δήμου», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα. «Ήταν κάτι για το οποίο δουλέψαμε πολύ και χαίρομαι που η Θεσσαλονίκη συνδέεται πλέον και με τις Σποράδες όπως επίσης, χαιρετίζω την απόφαση για την επανασύνδεση της πόλης με τη Σόφια, τα Σκόπια και το Βελιγράδι μέσω των νέων σιδηροδρομικών συνδέσεων», σημείωσε ο κ.Πέγκας.

«Με το σύμφωνο που υπογράψαμε ξεκινά μια συνεργασία που περιλαμβάνει τη δημιουργία τουριστικών πακέτων για τους επισκέπτες της πόλης και κάποιες προσφορές στο πλαίσιο του Food Festival που θα δίνουν κίνητρα να εξερευνήσει ο τουρίστας την πόλη και 'γαστρονομικά'», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείεται μάλιστα στην κορύφωση του Food Festival, το Νοέμβριο, να προσφέρονται στο αεροπλάνο εδέσματα που συνδέονται αποκλειστικά με τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στηρίζοντας το θεσμό «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» ο κ. Λιδάκης είπε ότι θα υπάρξουν ναύλοι με έκπτωση για τους νέους εντός και εκτός Ελλάδος.

Η εταιρεία Sky Express συμμετέχει επιπλέον και στο νεοσύστατο Τhessaloniki Conventions Bureau (CVB) το γραφείο διεκδίκησης συνεδρίων, καθώς, όπως ανέφερε ο κ.Λιδάκης, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που η εταιρεία χρησιμοποιεί ως βάση, με 20 πτήσεις την εβδομάδα και η τουριστική της ανάπτυξη είναι σημαντική για όλους. Το γεγονός άλλωστε ότι η πόλη βρίσκεται πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου φορέα που θα δραστηριοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι στις 25 Ιουνίου, η εταιρεία ξεκινά νέες πτήσεις και από το Βόλο με προορισμό τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη και το Ηράκλειο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.