Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Συμβουλές για να οργανώσετε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για του περισσότερους ανθρώπους, οι καλοκαιρινές διακοπές, είναι ένα σημαντικό ζήτημα, για αυτό εάν θέλετε να ζήσετε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Κλείστε τις από τώρα

Οι διακοπές μπορεί να προσφέρουν χαλαρότητα και διασκέδαση, απαιτούν όμως προνοητικότητα και οργάνωση. Καταλήξτε όσο το δυνατό συντομότερα στον προορισμό, τη διαμονή και τις ημερομηνίες. Κλείστε τα μεταφορικά και μη διστάζετε να προγραμματίσετε από καιρό κάτι που πραγματικά θέλετε να κάνετε, διότι και χρήματα θα γλιτώσετε και το άγχος της τελευταίας στιγμής.

Κανονίστε την άδειά σας

Συνεννοηθείτε από νωρίς με τους συναδέλφους και προϊσταμένους σας για τις ημέρες άδειας που δικαιούστε και που έχετε σκοπό να πάρετε. Και οι άλλοι συνάδελφοι θα θέλουν να κάνουν κι εκείνοι τις ιδανικές διακοπές τους φέτος το καλοκαίρι και κανείς δεν θέλει να ενημερώνεται τελευταία στιγμή. Κανονίστε από νωρίς λοιπόν την άδειά σας και κλείστε τις δουλειές σας έγκαιρα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να μην κάνετε τις ιδανικές διακοπές σας με «διαλλείματα» από επαγγελματικά τηλέφωνα.

Κάντε οικονομίες

Όπως είπαμε οι διακοπές προϋποθέτουν οργάνωση και -κυρίως- προϋπολογισμό. Αφιερώστε λοιπόν ένα κουμπαρά αποκλειστικά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και φροντίζετε για τον εφοδιασμό του κάθε μήνα, ακόμα και με το ελάχιστο ποσό. Θα διαπιστώσετε τη χρησιμότητά του όταν θα έρθει η ώρα των διακοπών και θα διαπιστώσετε ότι θα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εξαιτίας αυτού του κουμπαρά.

Παραμείνετε προσγειωμένοι

Σκεφτείτε το λόγο που μέχρι τώρα δεν καταφέρνατε τις διακοπές που ονειρευόσασταν και αν η απάντηση έχει να κάνει με το ότι κάνατε πιο μεγάλα σχέδια από αυτά που ήσασταν ικανοί, φροντίστε τα φετινά να είναι περισσότερο στα μέτρα σας. Μπορεί ένα ταξίδι στις Μαλδίβες να είναι αυτό που ονειρεύεστε, αλλά αν δεν έχετε ούτε το χρόνο ούτε το χρήμα για κάτι τέτοιο, είναι μάταιο να κλαίγεστε επειδή δεν θα τα καταφέρετε να πάτε στις Μαλδίβες, ούτε φέτος. Οι ιδανικές διακοπές δεν βρίσκονται τόσα χιλιόμετρα μακριά και η Ελλάδα έχει και νησιά και τους φίλους σας, που αυτοί είναι η εγγύηση για τις καλύτερες διακοπές.


Πηγή http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.