Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Τα λιγότερα και μεγαλύτερα γεύματα ωφελούν τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απρόσμενο αποτέλεσμα τσεχικής έρευνας.
Η κατανάλωση δύο γευμάτων την ημέρα, πρωινού και μεσημεριανού, και όχι μικρών τακτικών γευμάτων, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2.

Ερευνητές από την Πράγα έδωσαν σε δύο ομάδες 27 ατόμων, που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2, τον ίδιο αριθμό θερμίδων, μοιρασμένες όμως είτε σε δύο είτε σε έξι γεύματα την ημέρα.

Διαπίστωσαν πως οι εθελοντές που κατανάλωναν δύο γεύματα τη μέρα έχασαν περισσότερο βάρος από ό,τι εκείνοι που έτρωγαν έξι, ενώ και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους έπεσαν.

Οι ειδικοί λένε, σύμφωνα με το BBC, πως η έρευνα υποστηρίζει «υπάρχουσες ενδείξεις» για την ωφέλεια των λιγότερων και μεγαλύτερων γευμάτων.

Ο διαβήτης τύπου 2 σημαίνει πως το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, που ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα αυτά να ανεβαίνουν πολύ. Αν δεν αντιμετωπιστεί, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές ασθένειες, εγκεφαλικό, ασθένειες του νευρικού συστήματος, νεφρική ανεπάρκεια και άλλα.

Η επικεφαλής της έρευνας Hana Kahleova,, από το Ινστιτούτο Κλινικής και Πειραματικής Ιατρικής, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έρευνας «πολύ ικανοποιητικά» ενώ ο Βρετανός Dr Richard Elliott επισήμανε πως η κατανάλωση λιγότερων και μεγαλύτερων γευμάτων μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από την κατανάλωση μικρών συχνών γευμάτων.

«Ωστόσο χρειάζονται περαιτέρω έρευνες με μεγαλύτερη διάρκεια προκειμένου να στηριχτούν τα ευρήματα αυτά για να δοθούν ίσως νέες κατευθύνσεις στους διαβητικούς», τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.