Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Το νεκροταφείο των θαλάσσιων γιγάντων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποκαλυπτικό εύρημα ανοιχτά της Ανγκόλας - Δείτε το βίντεο.

Νεκροταφείο στα βάθη της θάλασσας που ανακαλύφθηκε κατά τύχη στα ανοιχτά της Αγκόλας αποκάλυψε το σημείο όπου ορισμένα από τα μεγαλύτερα ζώα της θάλασσας πηγαίνουν για να πεθάνουν.

Οι ερευνητές εντόπισαν νεκρά τέσσερα μεγάλα πλάσματα της θάλασσας, έναν φαλαινοκαρχαρία και τρία σαλάχια, να κείτονται στον βυθό του ωκεανού.

Το καθένα ήταν περιτριγυρισμένο από τουλάχιστον 50 πτωματοφάγα ζώα και οι ερευνητές δεν έχασαν την ευκαιρία να καταγράψουν τον τρόπο με τον οποίο τα μεγάλα πλάσματα της θάλασσας «ανακυκλώνονται» όταν πεθάνουν.

Οι ειδικοί λένε πως τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν στην εξερεύνηση της μετά θάνατος μοίρας των γιγάντων των ωκεανών, επισημαίνει η Daily Mail.



«Έχουν γίνει πολλές έρευνες για τα νεκροταφεία φαλαινών αλλά ποτέ δεν είχαμε βρει άλλα τέτοια μεγάλα θαλάσσια είδη στο βυθό», τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Nick Higgs από το Θαλάσσιο Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ.

Οι ερευνητές εξηγούν πως τα πτώματα μεγάλων ζώων μπορούν να προσφέρουν περίπου το 4% της συνολικής ποσότητας τροφής που καταλήγει στον βυθό της θάλασσας στην περιοχή αυτή.

Τα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν το διάστημα από το 2008 έως το 2010 σε περιοχή περίπου ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου και εκτιμάται πως ο καρχαρίας και τα σαλάχια είχαν πεθάνει περίπου έναν με δύο μήνες νωρίτερα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.