Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Οχτώ απλές καθημερινές υγιεινές συνήθειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαιτούν λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα τη φορά.

Πολλοί θεωρούν πως η υγιεινή ζωή είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και κόπο.

Όμως, υπάρχουν ορισμένες υγιεινές συνήθειες που απαιτούν λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα τη φορά! Από το δέσιμο της ζώνης στο αυτοκίνητο και το πλύσιμο των χεριών έως την μαστική αυτοεξέταση, οι υγιεινές συνήθειες διαρκούν πολύ πιο λίγο απ’ όσο φανταζόμαστε.

Μπορεί να μοιάζουν μικρές και ασήμαντες, όμως είναι σημαντικές. Ορίστε λοιπόν οχτώ πιο άγνωστες τέτοιες συνήθειες!



Αφήνετε τα παπούτσια σας στην πόρτα



Είναι μια ιαπωνική συνήθεια που μπορεί να ωφελήσει πολύ την υγεία μας. Αφήνοντας τα παπούτσια μας στην πόρτα κλείνουμε την είσοδο στη σκόνη, τα πετραδάκια, τα βακτήρια και πολλές αλλεργιογόνους ουσίες. Αφήστε που, βγάζοντας τα παπούτσια έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, χαλαρώνετε και απαλλάσσεστε από το άγχος.

Βουρτσίζετε τη γλώσσα σας



Το καθημερινό βούρτσισμα, συνδυασμένο με τις πλύσεις με αντιμικροβιακό διάλυμα, εμποδίζει το σάπισμα των δοντιών και τις ασθένειες των ούλων. Όμως, σημαντικό είναι και το βούρτσισμα της γλώσσας, μιας και στο πίσω μέρος της συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί οι οποίοι προκαλούν κακοσμία.
Βουρτσίζετε λοιπόν τη γλώσσα σας, αλλά με προσοχή, γιατί οι απότομες κινήσεις ίσως προκαλέσουν αναγούλα. Όμως, όσο πιο συχνά βουρτσίζετε την περιοχή, τόσο λιγότερο ευαίσθητη γίνεται.

Φταρνίζεστε στο μπράτσο σας



Όταν δεν έχετε κάποιο μαντηλάκι πρόχειρο για να καλύψετε το στόμα και τη μύτη σας, καλύτερα να βήχετε ή να φταρνίζεστε στο εσωτερικό του αγκώνα σας ή στο πάνω μέρος του χεριού σας. Θα εμποδίσετε έτσι τα σταγονίδια (που είναι γεμάτα μικρόβια) να απλωθούν στο χώρο. Το θέμα είναι να μη χρησιμοποιήσετε τις παλάμες σας, οι οποίες αφ’ ενός μπορεί να μην είναι τόσο καθαρές, αφ’ ετέρου μπορούν να διασπείρουν τα μικρόβια στον περίγυρο.

Ανανεώστε το νερό που πίνετε



Είναι πολύ σημαντικό να πίνουμε πολύ νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, πολλοί θεωρούν το νερό σαν κάτι το βαρετό. Όμως, υπάρχει λύση για να κάνετε το νερό πιο …ενδιαφέρον και να πίνετε συχνότερα. Γιατί να μην προσθέτατε λίγες φέτες από λεμόνι, λάιμ ή πορτοκάλι; Ή θα μπορούσατε να …χρωματίζατε λίγο την κατάσταση, βάζοντας φράουλες ή σμέουρα. Έτσι, θα καταναλώνετε περισσότερο νερό, ωφελώντας τον οργανισμό σας.

Τα μάτια σας χρειάζονται διαλείμματα!



Πολλοί μαθητές και εργαζόμενοι περνούν αμέτρητες ώρες την ημέρα απέναντι από την οθόνη του υπολογιστή. Το ισχυρό φως της οθόνης, σε συνδυασμό με την άβολη στάση του σώματος και τον ελλιπή φωτισμό του περιβάλλοντα χώρου, μπορεί να καταπονήσει τα μάτια και να προκαλέσει πονοκεφάλους.
Για να προστατέψετε τα μάτια σας κάντε διαλείμματα. Οι ειδικοί προτείνουν τον κανόνα «20-20»: δηλαδή για κάθε είκοσι λεπτά που κάθεστε στον υπολογιστή, να κοιτάζετε αλλού για είκοσι δευτερόλεπτα, κατά προτίμηση κάτι που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά. Έτσι, τα μάτια σας θα ξεκουραστούν για να συνεχίσετε το έργο σας χωρίς να ταλαιπωρείστε.

Βάζετε αντηλιακό όλο το χρόνο



Μια νέα μελέτη Αυστραλών επιστημόνων έδειξε ότι η καθημερινή χρήση αντηλιακού προστατεύει το δέρμα από τη γήρανση και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επομένως, αν ψάχνετε κάποιον οικονομικό τρόπο να φαίνεστε νεότεροι, κάντε το αντηλιακό μέρος της καθημερινότητάς σας – είτε βρέχει είτε έχει λιακάδα.

Βάζετε το σφουγγάρι της κουζίνας στο φούρνο μικροκυμάτων



Αν μας ρωτήσουν ποιο είναι το οικιακό αντικείμενο με τα περισσότερα μικρόβια, όλοι θα αναφέρουμε το καπάκι της τουαλέτας. Κι όμως! Το σφουγγάρι της κουζίνας είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής. Το σφουγγάρι χρησιμοποιείται για να καθαρίζει το αίμα από το κρέας, τα λίπη από τα πιάτα και λεκέδες στο τραπέζι της κουζίνας, οπότε είναι το τέλειο σπιτικό για βακτήρια. Για να εμποδίσετε την εξάπλωση των μικροοργανισμών, βρέχετε το σφουγγάρι και βάζετέ το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα κάθε απόγευμα. Προσοχή όταν θα το βγάζετε από το φούρνο γιατί θα είναι ζεστό!

Μετρήστε έως το 10 (ή και παραπέρα) όταν θυμώνετε



Για να ηρεμήσετε όταν είστε θυμωμένοι, μετρήστε έως το δέκα, ενώ παίρνετε μια αργή και βαθιά ανάσα ανάμεσα σε κάθε αριθμό. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την οργή σας και να αποφύγετε ένα ξέσπασμα θυμού. Αυτό συμβαίνει επειδή το μέτρημα αποσπά την προσοχή του εγκεφάλου σας και σας δίνει χρόνο να αποστασιοποιηθείτε από τα συναισθήματά σας. Δεν πιάνει; Μετρήστε και λίγο παραπέρα, έως ότου νιώσετε πραγματικά πιο ήρεμοι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.