Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Οι τοποθετήσεις 1.600 δημοσίων υπαλλήλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην σύσκεψη της Δευτέρας στο Μαξίμου τα κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να παρουσιάσουν και τις λίστες με τους υπαλλήλους των υπουργείων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο σύνολο των υπουργείων για την καταγραφή των αναγκών και στη συνέχεια την κάλυψη των θέσεων από τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημιουργία ενός δημοσίου πιο ευέλικτου και περισσότερο φιλικού προς τον πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κινητικότητα των 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ, το Νοέμβριο του 2012. Μια επιτυχία που συνδέεται με το γεγονός ότι στην επανατοποθέτησή τους οι υπάλληλοι ενίσχυσαν κρίσιμες υπηρεσίες για το Δημόσιο και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.

Η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού που θα γίνει σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.