Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Η γιόγκα «σύμμαχος» στην ερωτική ζωή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κατάλληλες ασκήσεις μπορούν να απελευθερώσουν τη λίμπιντο.
Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να ζήσετε στιγμές πάθους με το σύντροφό σας. Με αφορμή, λοιπόν, τις μέρες των διακοπών, σας προτείνουμε τις καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για να... εκτινάξετε στα ύψη τη λίμπιντο σας και να αποκτήσετε «σφιχτό» και ευλύγιστο σώμα.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί η Helen Barrett, συγγραφέας του βιβλίου «Sexy Yoga», «το γεγονός ότι η γιόγκα αυξάνει την ευλυγισία σάς βοηθά να νιώθετε περισσότερο ελεύθερες στο κρεβάτι». Διαβάστε άλλους 5 λόγους για τους οποίους η γιόγκα μπορεί να «αφυπνίσει» την ερωτική σας ζωή.

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος

Βοηθά συνολικά στην καλή κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα σας. Μάλιστα, κάποιες χαρακτηριστικές στάσεις, όπως αυτή «του αετού», κατευθύνει το αίμα κατευθείαν στην περιοχή της λεκάνης, αυξάνοντας την ευαισθησία σας στην περιοχή, συνεπώς και την ερωτική σας επιθυμία.

Σας ενδυναμώνει

Η γιόγκα ενδυναμώνει τον κορμό - ο οποίος περιλαμβάνει και την κοιλότητα της λεκάνης. Όπως εξηγεί η Becky Jeffers, διευθύντρια fitness στο Berman Center του Σικάγο, «όσο περισσότερο προπονείτε τους μυς σας, τόσο μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων θα αποκτήσετε». Το πρόγραμμά της επικεντρώνεται στη σεξουαλική υγεία των γυναικών και τη σωστή αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης.

Όπως προσθέτει, «ακολουθώντας το κατάλληλο πρόγραμμα ασκήσεων γιόγκα, θα καταφέρετε να αποκτήσετε πιο δυνατές συσπάσεις, με αποτέλεσμα να βιώσετε εντονότερα τη σεξουαλική επαφή με το σύντροφό σας».

Εστιάζει σε εσάς

Το να ξεκουράζετε το μυαλό σας από κάθε σκέψη που σας προβληματίζει και να συγκεντρώνεστε στις αναπνοές σας κατά τη διάρκεια μίας άσκησης γιόγκα, σάς βοηθά να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τον εαυτό σας και τις ανάγκες του.

Όπως σημειώνει η Β. Jeffers, «όταν είστε "παρούσες", γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεστε από το σύντροφό σας για να νιώθετε ολοκληρωμένες. Έτσι μπορείτε να του το "μεταφράσετε" και να επικοινωνήσετε μαζί του αποτελεσματικότερα». Η γνώση και η έκφραση των επιθυμιών σας θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα, ψυχικά και σεξουαλικά.

Μειώνει τον πόνο

Κάποιες γυναίκες έχουν από τη φύση τους στενούς γοφούς και μηρούς, με αποτέλεσμα το σεξ από ευχάριστο να γίνεται επώδυνο. Όπως εξηγεί η Β. Jeffers, « η ένταση στους γοφούς μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της κοιλότητας της λεκάνης». Η ένταση μεταδίδεται από τον ένα μυ στον άλλο, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να ευχαριστηθείτε το σεξ.

Και σ' αυτό η γιόγκα έρχεται να σας βοηθήσει: Απελευθερώνει την ένταση και χαλαρώνει τους γοφούς, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του πόνου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Η λύση λοιπόν είναι να χαλαρώσετε. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε την ερωτική πράξη.

Σας δίνει περισσότερη ενέργεια

Πολλές ασκήσεις γιόγκα μοιάζουν με τρίγωνο. Η στάση ανοικτής γωνίας ενεργοποιεί τα τσάκρας, τα οποία, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Ανατολής, είναι ενεργειακά κέντρα γύρω από τη σπονδυλική στήλη. Η συγκεκριμένη φιλοσοφία θέλει τα τσάκρας να «κυβερνούν» τη σεξουαλική σας ζωή. Όπως τονίζει η H. Barrett, «όταν αυτά τα ενεργειακά κέντρα λειτουργούν με σωστό τρόπο, η σεξουαλική σας ζωή γίνεται πολύ καλύτερη και κυρίως υγιής».


Πηγή: http://myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.