Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Απεβίωσε η ηθοποιός Τζούλι Χάρις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Τζούλι Χάρις, μια αμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε πέντε βραβεία Τόνι για τις θεατρικές ερμηνείες της και είχε επίσης τιμηθεί για τη δουλειά της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πέθανε χθες Σάββατο σε ηλικία 87 ετών.

Η Χάρις ήταν υποψήφια για Όσκαρ και είχε εμφανισθεί σε περισσότερες από 30 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες το «Ανατολικά της Εδέμ», το 1955.

Για πολλούς η Χάρις ήταν κυρίως η ηθοποιός που ενσάρκωσε την αμερικανίδα ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον το 1976 στο θεατρικό έργο «Η ωραία του Άμχερστ». Το 1977 κέρδισε το Τόνι Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στο έργο αυτό. Στη διάρκεια της καριέρας της κέρδισε άλλα τέσσερα Τόνι και ήταν υποψήφια για άλλα πέντε. Το 2002 τιμήθηκε με Τόνι για το σύνολο της προσφοράς της στο θέατρο.

Η Χάρις είχε επίσης κερδίσει τρία βραβεία Emmy, που αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στην αμερικανική τηλεόραση, και το 1952 ήταν υποψήφια για Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία «The Member of the Wedding».

Ωστόσο η Τζούλι Χάρις ήταν κυρίως γνωστή για τη θεατρική δουλειά της. «Στις καλύτερες στιγμές του, το θέατρο είναι ένα βάλσαμο για το πληγωμένο μυαλό», είχε πει το 2000 σε μια συνέντευξη. «Μας ενώνει ως ανθρώπινα όντα, μας δίνει ένα σπίτι. Λες: αυτό σημαίνει να είμαι ζωντανός, να είμαι ανθρώπινος, να αισθάνομαι την καρδιά μου να χτυπά. Αυτό σημαίνει. Αυτό κάνει το θέατρο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.