Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αύριο θα ανακοινωθεί η λίστα των ονομάτων.

Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η αξιολόγηση των προτάσεων για την ένταξη και έγκριση έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας». Η λίστα ονομάτων των επιτυχουσών γυναικών θα αναρτηθεί αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου (10.00 πμ) στις ιστοσελίδες: http://www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.efepae.gr και www.epeaa.gr .

Όπως υπενθυμίζεται από το υπουργείο, επειδή το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό και ένας μεγάλος αριθμός προτάσεων αξιολογήθηκε θετικά, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος από 40 εκατ. ευρώ σε 77 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη αύξηση των ωφελουμένων από 1.267 σε 2.444 γυναίκες.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν αρχικά 40.000.000 ευρώ Δημόσια Δαπάνη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Ο αυξημένος προϋπολογισμός (77 εκατ. ευρώ) προέκυψε από υπερδέσμευση πόρων λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων ρευστότητας, ορισμένες από τις προτάσεις που επελέγησαν μπορεί να συναντήσουν δυσκολίες συγκέντρωσης των δικαιολογητικών που απαιτούνται από τους κοινοτικούς κανονισμούς. Ειδικότερα:

Υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) 6.954 αιτήσεις χρηματοδότησης με αιτούμενο προϋπολογισμό 217.392.249,62 Euro. Από αυτές, 6.419 αιτήσεις προχώρησαν προς αξιολόγηση και είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής. Από τις 6.419 εν δυνάμει επιλέξιμες προτάσεις με προϋπολογισμό 198,689 εκατ. ευρώ και με βάση τον προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης που αναφέρεται στον οδηγό του Προγράμματος, εντάχθηκαν αρχικά 1.267 προτάσεις με προϋπολογισμό 40,022 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη 2.444 προτάσεων έργων που πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης του προγράμματος με προϋπολογισμό 76.928.109,45 ευρώ. Αναλυτικά, στην Υποδράση 1 που αναφέρεται σε γυναίκες 18-35 ετών εντάσσονται 1.239 έργα με προϋπολογισμό 39.041.974,06Euro και στην Υποδράση 2 που αναφέρεται σε γυναίκες 36-64 ετών 1.205 έργα με προϋπολογισμό 37.886.135,35 Euro. Οι προτάσεις που εντάχθηκαν είχαν βαθμολογία από 81 μονάδες και πάνω με άριστα το 100.

Επισημαίνεται ότι για τα ενταχθέντα έργα τίθεται προθεσμία μέχρι τις 15.10.2013 για την υποβολή στον ΕΦΕΠΑΕ των απαραίτητων δικαιολογητικών οριστικοποίησης της ένταξής τους. Οι υπόλοιπες προτάσεις θα χαρακτηριστούν ως επιλαχούσες σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ενταγμένες στο πρόγραμμα προτάσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «2500 γυναίκες άνεργες, απολυμένες, αυτοαπασχολούμενες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Εύχομαι και ελπίζω να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις και να αποκτήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής αυτές και οι οικογένειές τους. Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι τόσο η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων όσο η δημιουργία της μέγιστης προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες, την οικονομία, την κοινωνία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.