Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τα βήματα για την κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες στο σύνολο των υπουργείων για την καταγραφή των αναγκών και στη συνέχεια την κάλυψή τους, τόσο των κεντρικών υπηρεσιών όσο και των εποπτευόμενων φορέων τους, σε ανθρώπινο δυναμικό, που θα προέλθει από εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Την καταγραφή των απαιτήσεων ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με την οποία διευκρινίζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας.

Στην εγκύκλιο αναλύονται τα βήματα με τα οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί η ένταξη συνολικά 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι φορείς θα υποδεχτούν υπαλλήλους από το πρόγραμμα αυτό.

Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο καταγράφονται με πλήρη λεπτομέρεια οι διαδικασίες κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων από τους φορείς προέλευσης στους φορείς υποδοχής, θέτοντας έτσι τη νομοθετική βάση για την επιτυχία της κινητικότητας ως θεσμού ανασυγκρότησης του δημόσιου τομέα.

Συνοπτικά, οι διαδικασίες έχουν ως εξής:

- Ο κάθε φορέας υποδοχής γνωστοποιεί τις κενές θέσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης και τα σχέδια στελέχωσης των φορέων στο Τριμελές Συμβούλιο.

- Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.

- Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΥΔΙΜΗΔ εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).

- Σύμφωνα με την υπουργική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευσή της, να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

- Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, οι φορείς προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο νομιμότητας πρόσληψης του υπαλλήλου που υποβάλει αίτηση, τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων και την έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ.

- Εντός 15 ημερών από την λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, η οποία καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης για όλους τους φορείς υποδοχής. Ο πίνακας αυτός διαβιβάζεται στο Τριμελές Συμβούλιο.

- Το Τριμελές Συμβούλιο, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του, εκδίδει τον τελικό πίνακα.

- Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).

Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις, μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.