Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα φτώχειας των 75 έως 360 ευρώ το μήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το επίδομα κατά της φτώχειας που εισηγείται στο Υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα θα κυμαίνεται μεταξύ 75 και 360 ευρώ το μήνα. Όπως προκύπτει από τη μελέτη που διεξήγαγε η Παγκόσμια Τράπεζα, τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται για τη λήψη του επιδόματος θα ισχύσουν αρχικά για περιορισμένο αριθμό δικαιούχων το 2014, ενώ η απόδοσή του στο σύνολο όσων πληρούν τις προϋποθέσεις θα ξεκινήσει από το 2015.

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου συνιστά μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για τον έλεγχο του Σεπτεμβρίου από την Τρόικα, ενώ το ποσό που έχει δεσμευτεί για να διατεθεί στον περιορισμένο αριθμό δικαιούχων του 2014 ανέρχεται σε 20 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα αποδοθεί σε 8.000 με 10.000 μεμονωμένα άτομα ή νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 4.800 ευρώ το χρόνο.

Εκτός από το κριτήριο του εισοδήματος, θα λαμβάνονται υπόψη κι άλλα περιουσιακά στοιχεία του υποψήφιου λήπτη όπως ακίνητη περιουσία και αγροτεμάχια. Αρνητικό ενδεχόμενο, ωστόσο, συνιστά το ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του μέτρου από το 2015, είναι πιθανή η περικοπή ή υποκατάσταση των κοινωνικών και ασφαλιστικών επιδομάτων (όπως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ και το ΕΚΑΣ) καθώς και των προνοιακών επιδομάτων ύψους 200 ευρώ που προορίζονται για τους απόρους.



Πηγή: http://www.indeepanalysis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.