Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τι πρέπει να προσέχετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα κάνετε την παραμονή σας πιο ασφαλή και υγιή.

Οι διακοπές μπορεί να σας βγάλουν εκτός προγράμματος, ενίοτε αυτός είναι και ο σκοπός τους, καθώς τρώτε σε ακατάστατες ώρες, κοιμάστε πιο αργά και βγαίνετε έξω για βόλτες σχεδόν κάθε βράδυ.

Όλα μπορεί να αλλάξουν και να είναι ευχάριστη η αλλαγή, όμως το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένετε δεν θα πρέπει να διαφέρει πολύ από το χώρο που έχετε συνηθίσει να κινείστε.

Για να αποφύγετε ενδεχόμενα προβλήματα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που θα σας βοηθήσουν και θα κάνουν την παραμονή σας πιο ασφαλή και υγιή.

Δωμάτιο που απαγορεύεται το κάπνισμα



Όταν κάνετε την κράτηση του δωματίου σας, ζητήστε από τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου το δωμάτιο να είναι σε όροφο μη καπνιζόντων κι αν αυτό δεν γίνεται, ζητήστε τουλάχιστον το δωμάτιο που θα μείνετε να είναι μη καπνιζόντων (αν και πλέον τα περισσότερα είναι έτσι).

Αποφύγετε το μίνι μπαρ



Πείτε ένα μεγάλο «όχι» στο μίνι μπαρ του δωματίου, καθώς έτσι θα γλιτώσετε όχι μόνο χρήματα, μιας και τα ποτά στο μίνι μπαρ χρεώνονται με υψηλές τιμές, αλλά θα σωθείτε κι από επιπλέον θερμίδες με τις οποίες θα φορτωθείτε χωρίς λόγο.

Ξεφορτωθείτε το κάλυμμα του κρεβατιού



Το κάλυμμα του κρεβατιού είναι τρομακτικό καταφύγιο για τσιμπούρια κι άλλα παρόμοια ζωύφια, γι' αυτό καλό είναι να το διπλώσετε και να το αφήσετε σε μια γωνία του δωματίου καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας.

Απολύμανση



Περάστε με ένα αντισηπτικό πανί το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και το τηλέφωνο προτού τα χρησιμοποιήσετε πρώτη φορά, γιατί είναι δυο συσκευές που τις έχουν πιάσει όλοι οι ένοικοι του δωματίου.

Μπουκάλια μιας χρήσης



Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα γυάλινα ποτήρια που διαθέτουν τα δωμάτια για να πιείτε νερό, ακόμα κι αν έχουν χάρτινο κάλυμμα. Αντ' αυτού χρησιμοποιήστε πλαστικά μπουκάλια που μπορείτε να πετάξετε μετά τη χρήση.

Φέρτε τα δικά σας σνακ



Αν έχετε μαζί σας στο δωμάτιο ορισμένα φρούτα, εμφιαλωμένο νερό, ξηρούς καρπούς και άλλα υγιεινά σνακ, θα εξασφαλίσετε ότι δεν θα το παρακάνετε όταν βγαίνετε έξω για φαγητό και δεν θα μπείτε στον πειρασμό του μίνι μπαρ.

Δημιουργήστε «λευκό» θόρυβο



Επενδύστε ορισμένα χρήματα σε μια φορητή συσκευή λευκού θορύβου, για να απολαύσετε ήρεμο ύπνο, ειδικά αν κοιμάστε πολύ ελαφριά και θέλετε ξεκούραση.

Ελέγξτε μήπως γίνεται ανακαίνιση



Σιγουρευτείτε ότι όταν θα επισκεφτείτε το ξενοδοχείο, δεν θα γίνονται εργασίες ανακαίνισης. Συνήθως, αυτές οι εργασίες παράγουν πολύ θόρυβο και δημιουργούν πολύ σκόνη στον περιβάλλοντα χώρο. Αν τύχει να γίνονται έκτακτα έργα όταν θα πάτε εσείς, ζητήστε να σας αλλάξουν δωμάτιο για να είστε όσο πιο μακριά γίνεται από το θόρυβο.

Εντοπίστε τις εξόδους κινδύνου



Μιας και θα βρεθείτε σε έναν άγνωστο χώρο, αφιερώστε λίγα λεπτά και βρείτε πού βρίσκονται οι έξοδοι κινδύνου που είναι πιο κοντά στο δωμάτιο σας, περισσότερο ως μέτρο προφύλαξης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.