Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Η σωστή χρήση του αντηλιακού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απαραίτητη προστασία από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτίνες.

Το να χρησιμοποιείτε αντηλιακό είναι απαραίτητο και μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος γίνονται όλο και περισσότερα κάθε χρόνο και είναι χρέος μας να προστατευόμαστε από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία.

Διαβάστε παρακάτω βασικούς κανόνες για την προστασία σας από τον ήλιο...

Βρείτε το αντηλιακό που σας ταιριάζει: Είναι σίγουρα η πιο σημαντική κίνηση που μπορείτε να κάνετε. Μην αγοράζετε όποιο αντηλιακό βρείτε μπροστά σας, διότι το πιο πιθανό είναι να μην το φοράτε.

Βρείτε κάποιο το οποίο θα σας αρέσει η υφή του αλλά και το άρωμά του, διότι έτσι η επάλειψή του στο σώμα σας θα είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Στην αγορά θα βρείτε πολλά είδη αντηλιακών, οπότε σίγουρα θα μπορέσετε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Προσοχή στο δείκτη προστασίας: Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι όσο μικρότερο δείκτη προστασίας έχουν τα αντηλιακά, τόσο πιο πολύ θα μαυρίζουν.

Αυτό είναι όμως μύθος, διότι μπορείτε κάλλιστα να αποκτήσετε το μαύρισμα που επιθυμείτε σε συνδυασμό με μια καλή προστασία. Αντηλιακά με δείκτη SPF 30 μπλοκάρουν κατά 97% τις ακτίνες UVB και είναι η καλύτερη επιλογή για το δέρμα σας.

Απλώστε σωστά το αντηλιακό σας: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βάζουν αρκετή ποσότητα αντηλιακού στο σώμα και το πρόσωπό τους. Απλώστε το αντηλιακό σε όλο σας το σώμα και μετά περάστε μια δεύτερη στρώση.

Ελέγξτε τις ετικέτες των αντηλιακών: Να αγοράζετε αντηλιακά τα οποία έχουν προστασία από τις ακτίνες UVB (αυτές οι οποίες προκαλούν εγκαύματα) αλλά και UVA (αυτές που προκαλούν τον καρκίνο του δέρματος και δημιουργούν ρυτίδες στο πρόσωπό σας).


Πηγή: http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.