Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κ. Αρβανιτόπουλος: Δίνουμε τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια.

«Κατοχυρώνονται οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, με ειδική ρύθμιση που εισάγεται στο νομοσχέδιο του νέου λυκείου» λέει μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο υπουργός στέλνει μήνυμα προς όλους τους καθηγητές και δασκάλους ότι δεν θα θιγεί πλέον κανείς, αφού η κινητικότητα των εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε.

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού την 23η Ιουλίου 2013 ενέκρινε την πρόταση αναδιάρθρωσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που υποβάλαμε. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, κανείς από τους 150.000 εκπαιδευτικούς δεν περισσεύει», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας ενώ για την οργανική θέση των εκπαιδευτικών και την εργασιακή τους ασφάλεια στο μέλλον τονίζει:

«Δίνουμε τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια, στη σύγχυση και στην αδιαφάνεια της οργανικής θέσης με την οργανική τοποθέτηση, του λειτουργικού κενού με το οργανικό κενό, των χρονικών περιορισμών και όλων αυτών των διοικητικών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που επί χρόνια δημιουργούσαν πλέγμα αβεβαιότητας. Κατοχυρώνουμε την οργανική θέση όλων των καθηγητών και δασκάλων στο σχολείο, ώστε να μπορούν να αφιερωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους».

Στην ερώτηση τέλος αν τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, ο κ. Αρβανιτόπουλος απαντά:

«Σχολεία ανοικτά, οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις τους, τα βιβλία στη θέση τους, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Ώστε κάθε ώρα μαθήματος να πιάνει τόπο, να δίνει γνώσεις, εφόδια και προοπτικές, και να καλλιεργεί τις δεξιότητες. Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία δεν είναι μια τυπική υποχρέωση της πολιτείας, προσανατολισμένη στο να εξυπηρετεί μόνο αυτούς που την παρέχουν και όχι αυτούς που έχει σκοπό να ωφελήσει. Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία πρέπει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε κάθε νέο και νέα, να διασφαλίσουν την προσωπική τους ευημερία, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στον εθνικό πλούτο».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.