Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους επιστρέψουν τα κλεμμένα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξαιρούνται πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί.

Ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των υποδίκων και των κατηγορούμενων για οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατίθεται στη Βουλή το Σεπτέμβριο, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.

Προϋπόθεση να επιστρέψουν το ολικό ποσό των χρημάτων που καταχράστηκαν εις βάρος του δημοσίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις νέες ρυθμίσεις θα υπάγονται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και απάτη.

Αν ο κατηγορούμενος επιστρέψει τα χρήματα προτού κληθεί σε απολογία, η κατηγορία του θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα και η ποινή θα είναι φυλάκιση ως και δύο έτη.

Αν η επιστροφή των χρημάτων γίνει αργότερα και πάντως πριν από την έναρξη της δίκης, η ποινή ορίζεται σε τρία χρόνια. Από τις ρυθμίσεις θα εξαιρούνται ρητώς οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι.

Από την επιστροφή των κλεμμένων προσδοκάται ότι μπορούν ν εισπραχθούν περί τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.