Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο οι ΗΠΑ: Δολοφονίες αστυνομικών και αντιδράσεις μετά από την δολοφονία αφροαμερικανών από αστυνομικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτός είναι ο δολοφόνος των αστυνομικών στο Ντάλας


Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας, όπου 5 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν, αναγνωρίστηκε, όπως μετέδωσαν πολλά αμερικανικά MME, ως ο Μάικα Τζόνσον.

Αυτός είναι ο δολοφόνος των αστυνομικών στο Ντάλας - ΦΩΤΟ

Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 25 ετών διέμενε στο Μεσκίτ, ένα προάστιο του Ντάλας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS News και NBC News.

Τον 25χρονο σκότωσαν τα ξημερώματα άνδρες των ειδικών δυνάμεων αφού ο φερόμενος ως δράστης οχυρώθηκε σε ένα κτίριο της πόλης.

-----------

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Ντάλας: Ήθελα να σκοτώσω λευκούς αστυνομικούς


«Ήθελα να σκοτώσω λευκούς αστυνομικούς», δήλωσε ένας εκ των δραστών της ένοπλης επίθεσης στους αστυνομικούς στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Ο ύποπτος υποστήριξε ότι ένιωθε οργισμένος για τους θανάτους Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών και τόνισε ότι έδρασε μόνος και χωρίς να ανήκει σε κάποια οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, τα οποία άρχισαν να πέφτουν ξαφνικά κατά τη διάρκεια ειρηνικής εκδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βία.

-----------

Η οργάνωση "Μαύρη Δύναμη" αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία των αστυνομικών στο Ντάλας


Η οργάνωση «Black Power Political Organization», που στα ελληνικά σημαίνει «Πολιτική Οργάνωση Μαύρη Δύναμη», φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας πέντε αστυνομικών στο Ντάλας, μέσω του Facebook.

«Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν πέντε αστυνομικούς! Θα σκοτώσουμε περισσότερους τις επόμενες ημέρες. Σας αρέσει η δουλειά των εκτελεστών μας; Πάρε το δικό σου όπλο και μπες και εσυ στην ομάδα των χιλιάδων ελεύθερων σκοπευτών μας σε όλο τον κόσμο στην μάχη κατά της καταπίεσης», αναγράφεται σε ανάρτηση που έγινε στη σελίδα Black Power Political Organization, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.



Σημειώνεται ότι η σελίδα έχει κατέβει από το Facebook, χωρίς να μπορεί να διευκρινιστεί αν διαγράφηκε από τους δημιουργούς της ή από τους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει πάρει θέση, καθώς η εν λόγω ανάληψη της ευθύνης δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη.

-----------

Ομπάμα: Μεσίστιες οι σημαίες μέχρι την Τρίτη για το μακελειό στο Ντάλας


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή σήμερα οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στις ΗΠΑ έως την 12η Ιουλίου, μετά τη δολοφονία 5 αστυνομικών στο Ντάλας.

«Σε ένδειξη σεβασμού για τα θύματα της επίθεσης (...) δίνω εντολή η αμερικανική σημαία να κυματίζει μεσίστια στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια, τις στρατιωτικές βάσεις και τα πλοία του πολεμικού ναυτικού σε ολόκληρη την χώρα μέχρι την Τρίτη», επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε γραπτή ανακοίνωσή του.

-----------

Νέα επίθεση σε αστυνομικό στις ΗΠΑ


Νέα αιματηρή επίθεση σε βάρος αστυνομικού σημειώθηκε στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) στο Σαιντ Λιούις, στις ΗΠΑ.

Ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KMOV-TV.

Σε ανάρτησή της στο Τwitter η τοπική αστυνομία επιβεβαιώνει το περιστατικό αλλά δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.



Υπενθυμίζεται ότι πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στο Ντάλας, έπειτα από ένοπλη επίθεση ελεύθερων σκοπευτών.



-----------

Μπιγιονσέ: Σταματήστε να μας σκοτώνετε


Η Μπιγιονσέ, διέκοψε τη συναυλία της για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ντάλας.

Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος Αφροαμερικανών και κάθε είδους ανυπεράσπιστων κοινωνικών ομάδων έστειλε η τραγουδίστρια.

«Κυρίες και κύριοι, θα σας παρακαλούσα να κάνετε μαζί μου ενός λεπτού σιγή», είπε η Μπιγιονσέ, ενώ στο τεράστιο βίντεο γουόλ εμφανίστηκαν τα ονόματα όλων των Αφροαμερικανών που έπεσαν νεκροί τον τελευταίο καιρό από πυρά αστυνομικών.

Νωρίτερα, μέσα από τα social media και την ιστοσελίδα της, η διάσημη τραγουδίστρια κατήγγειλε την αστυνομική βία, αναρτώντας ένα κείμενο σε μαύρο φόντο, με το οποίο καλεί τον κόσμο να υπερασπιστεί το υπέρτατο δικαίωμα της ανθρώπινης ζωής.

«Είναι στο χέρι μας να υψώσουμε το ανάστημά μας και να ζητήσουμε να σταματήσουν να μας σκοτώνουν! Δεν έχουμε ανάγκη τη συμπόνια, αλλά το σεβασμό της αξίας των ζωών μας. Θα σταθούμε ενωμένοι σαν κοινότητα και θα παλέψουμε εναντίον όλων όσων πιστεύουν ότι οι εγκληματικές πράξεις εκ μέρους αυτών που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να μας προστατεύουν πρέπει να μένουν επανειλημμένως ατιμώρητες», γράφει η τραγουδίστρια και συνεχίζει: «αυτή είναι μια μάχη για όποιον νιώθει περιθωριοποιημένος και παλεύει για την ελευθερία και τα δικαιώματά του, ανεξάρτητα φυλής, φύλλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν πρόκειται για μια έκκληση αποκλειστικά προς τους αστυνομικούς αλλά προς οποιονδήποτε υποτιμά την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ο πόλεμος εναντίον έγχρωμων και άλλων μειονοτήτων πρέπει να σταματήσει. Ο φόβος δεν είναι δικαιολογία. Το μίσος δεν θα νικήσει».



Δείτε το βίντεο:



-----------

Η νέα αποκάλυψη για τον δράστη της επίθεσης στο Ντάλας


Ο Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον, ο οποίος σύμφωνα με πηγές έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Ντάλας, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς, υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς και στο Αφγανιστάν, από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014, γνωστοποίησε σήμερα το Πεντάγωνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ο Τζόνσον υπηρέτησε στον στρατό από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015 και είχε ειδικότητα σε ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες στην 420ή Ταξιαρχία Μηχανικού που έχει βάση στο Τέξας.

-----------

Ενέδρα και πυροβολισμοί σε αστυνομικό και στην Τζόρτζια


Η κατάσταση στις ΗΠΑ παραμένει τεταμένη με τις πληροφορίες που φθάνουν, να είναι δυσάρεστες.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ακόμα ένας εκπρόσωπος του νόμου έπεσε θύμα επίθεσης, αυτή τη φορά στην Τζόρτζια. Βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει, ο δράστης της επίθεσης κάλεσε την Άμεση Δράση και ανέφερε πως έχει πέσει θύμα διάρρηξης του Ι.Χ. του. Εν συνεχεία έστησε ενέδρα στον αστυνομικό, που ανταποκρίθηκε στην κλήση και τον πυροβόλησε αρκετές φορές.

Επίσης τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνδρες με τον αστυνομικό να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού παρότι φόραγε αεξίσφαιρο γιλέκο, δέχθηκε σφαίρες χαμηλά στην κοιλιά.

Επίσης, έγινε γνωστό πως αστυνομικοί έγιναν στόχος επιθέσεων από ενόπλους στο Τενεσί και στο Μιζούρι.

-----------

Ντάλας: Υλικά για βόμβα, όπλα και πυρομαχικά στο σπίτι του Τζόνσον


«Σημεία και τέρατα» ανακαλύφθηκαν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, στο σπίτι του Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον, που σύμφωνα με πηγές έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Ντάλας, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, στο σπίτι του 25χρονου, που υπηρέτησε στον στρατό από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015 και είχε ειδικότητα σε ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες στην 420ή Ταξιαρχία Μηχανικού που έχει βάση στο Τέξας, βρέθηκαν υλικά για κατασκευή βόμβας, αλλά όχι μόνο αυτά.

Ταυτόχρονα, γίνεται λόγος για αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα και πολλά πυρομαχικά.

Δείτε το tweet:



-----------

Παραλήρημα κατά των λευκών στο Facebook από τον φερόμενο δράστη του Ντάλας


Ο 25χρονος Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Ντάλας σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς, είχε αναρτήσει το περασμένο Σάββατο ένα οργισμένο παραλήρημα ενάντια στους λευκούς σε σελίδα στο Facebook που έφερε την ονομασία: "Το Κόμμα των Μαύρων Πανθήρων του Μισσισιπή", καταδικάζοντας τα λιντσαρίσματα και τις βιαιοπραγίες εναντίων Αφροαμερικανών.

"Γιατί τόσοι πολλοί λευκοί (όχι όλοι) χαίρονται να δολοφονούν και να συμμετέχουν στις δολοφονίες αθώων όντων", έγραψε ο Τζόνσον στην ανάρτηση του, που συνοδευόταν από ένα βίντεο που εμφάνιζε ωμές σκηνές με ανθρώπους να συμμετέχουν στην θανάτωση μιας φάλαινας, κάνοντας συγκρίσεις με την μεταχείριση των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Στην φερόμενη ως προσωπική σελίδα του Τζόνσον στο Facebook, παρουσιαζόταν ως μαύρος εθνικιστής, έχοντας αναρτημένες φωτογραφίες της Μαύρης Δύναμης (Black Power) και της κόκκινης, μαύρης, πράσινης σημαίας, γνωστή και ως η σημαία της χειραφέτησης των Μαύρων. Στην φωτογραφία προφίλ του εμφανίζεται με υψωμένη την γροθιά του στον γνωστό χαιρετισμό της Μαύρης Δύναμης.

Σε μια άλλη ανάρτηση του στις 2 Ιουλίου στην σελίδα "Μαύροι Πάνθηρες" εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο που οι λευκοί μεταχειρίζονται τους Αφροαμερικανούς, κάνοντας αναφορές στους προγόνους του που ξυλοκοπήθηκαν, ακρωτηριάστηκαν και σκοτώθηκαν.

Ο Τζόνσον υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015. Εστάλη στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 και κέρδισε σειρά μεταλλίων για τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τα αρχεία του στρατού.

Ο Τζεφ Τζόνσον, επικεφαλής στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο φερόμενος δράστης ήταν μέλος ομάδας μαύρων εθνικιστών.

Πολλά παραμένουν άγνωστα ακόμη για τον Τζόνσον, ενώ δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με μέλη της οικογένειας του. Δεν είναι σαφές αν εργαζόταν, αν και το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε πως εργαζόταν για εταιρεία που βοηθά παιδιά και ενηλίκους με διανοητικές αναπηρίες.

Σύμφωνα με τα δημόσια μητρώα, ο νεαρός άνδρας διέμενε στο Μεσκίτ, ένα προάστιο του Ντάλας, ενώ και ο στρατός είχε καταχωρημένο το ίδιο προάστιο ως πόλη καταγωγής του.

Τον 25χρονο σκότωσαν τα ξημερώματα άνδρες των ειδικών δυνάμεων, αφού ο φερόμενος ως δράστης οχυρώθηκε σε κτίριο της πόλης.

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Κεν Πάξτον δήλωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν η επίθεση προήλθε από έναν μόνο ή πολλούς ενόπλους. Και αυτά την ώρα που ο δήμαρχος του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς δήλωσε πως ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ από την άλλη, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ τόνισε ότι παραμένει σημαντικό να καθοριστεί αν υπάρχουν και άλλοι συνεργοί στην επίθεση.

-----------

Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο διαμέρισμα του ο δολοφόνος του Ντάλας


Ο Μάικα Τζόνσον, ο Αφροαμερικανός δράστης της επίθεσης στο Ντάλας, έκρυβε στο σπίτι του ένα πραγματικό οπλοστάσιο, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του υπόπτου, η αστυνομία βρήκε υλικό που χρησιμεύει στην κατασκευή βομβών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, τουφέκια, πυρομαχικά και ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τακτικές μάχης", ανακοίνωσε η αστυνομία, αναφερόμενη στον 25χρονο, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν από το Νοέμβριο του 2013 ως τον Ιούλιο του 2014.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ο Τζόνσον, ο οποίος σκότωσε 5 αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους 9 ανθρώπους προς το τέλος διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας, έδρασε μόνος του στην επίθεση αυτή και δεν είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα.

"Σε αυτό το στάδιο, φαίνεται ότι ήταν ένας μόνο ο δράστης και δεν είχε διασυνδέσεις ούτε είχε εμπνευστεί, βάσει αυτού που γνωρίζουμε, από κάποιο διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη.

Ο ύποπτος εξήγησε κατά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις που είχε με τους αστυνομικούς όταν είχε οχυρωθεί μετά την επίθεση σε ένα γκαράζ ότι είχε "οργιστεί" για τον θάνατο Αφροαμερικανών στα χέρια της αστυνομίας αυτήν την εβδομάδα και ότι ήθελε "να σκοτώσει λευκούς, ιδιαίτερα λευκούς αστυνομικούς".

Επίσης προτού σκοτωθεί από την έκρηξη βόμβας που πυροδότησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ, ο 25χρονος είπε ότι "δεν έχει σχέσεις με καμία οργάνωση και ότι τα έκανε όλα μόνος του", σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν.

-----------

Χιλιάδες διαδήλωσαν στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία

Αποκλεισμός δρόμων σε Νέα Υόρκη, Ατλάντα και Φιλαδέλφεια.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες στους δρόμους διαφόρων πόλεων στις ΗΠΑ για να καταδικάσουν τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών αυτήν την εβδομάδα από τα πυρά αστυνομικών, πραγματοποιώντας μαζικές πορείες σε λιγότερο από μια ημέρα μετά την επίθεση ενόπλου στο Ντάλας, ο οποίος σκότωσε πέντε αστυνομικούς που φρουρούσαν σε παρόμοια διαδήλωση.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους στην πόλη της Νέας Υόρκης, στην Ατλάντα και την Φιλαδέλφεια χθες το βράδυ, ενώ μεγάλο πλήθος μετείχε σε παρόμοιες εκδηλώσεις που έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο και το Φοίνιξ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν σημειώθηκαν σημαντικά περιστατικά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Χιλιάδες πραγματοποίησαν πορεία στην Ατλάντα στην όπως φαίνεται μεγαλύτερη από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία ζητούν δικαιοσύνη, δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά δίκτυα ενημέρωσης δείχνουν ένα τεράστιο πλήθος να έχει ακινητοποιήσει δεκάδες οχήματα της αστυνομίας σε μια τοπική διαπολιτειακή λεωφόρο.

Ο δήμαρχος της Ατλάντα Κάσιμ Ριντ ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η πορεία ήταν ως επί το πλείστον ειρηνική, μολονότι περίπου 10 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Χθες, Παρασκευή, ήταν η δεύτερη ημέρα που πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ σε διαμαρτυρία για τη χρήση αστυνομικής βίας στη χώρα, μετά τον θάνατο από τα πυρά αστυνομικών του 32χρονου Φιλάντο Καστίλε κοντά στο Σεντ Πολ στη Μινεσότα και του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας.

Ο Καστίλε σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της τροχαίας αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ η σύντροφός του βιντεοσκόπησε με το κινητό της και μετέδωσε απ'ευθείας τις τελευταίες στιγμές του μετά τους πυροβολισμούς.

Ο Στέρλινγκ σκοτώθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού έξω από ένα παντοπωλείο με δύο λευκούς αστυνομικούς.

Ο θάνατος από τα πυρά αστυνομικών των δύο αυτών Αφροαμερικανών βύθισε και πάλι τις ΗΠΑ στο πένθος και έφερε τη χώρα ξανά αντιμέτωπη με το φάσμα του ρατσισμού, όπως είχε γίνει μετά τον θάνατο το 2014 ενός άοπλου Αφροαμερικανού εφήβου, του Μάικλ Μπράουν, από έναν λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Στις διαδηλώσεις της Πέμπτης είχε επικρατήσει ως επί το πλείστον ηρεμία έως ότου κάποιος άρχισε να πυροβολεί την ώρα που διαλυόταν η συγκέντρωση στο Ντάλας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι εννέα άνθρωποι, ήταν ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον, ένας Αφροαμερικανός που είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είχε πολεμήσει στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα οποία ήρθαν στο φως μετά την επίθεση, ο Τζόνσον είχε πει ότι ήθελε «να σκοτώσει λευκούς».

Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη με ένα ρομπότ που έφερε εκρηκτικό μηχανισμό, αφού τον παγίδεψε σε έναν χώρο στάθμευσης, δίνοντας τέλος σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών μαζί του που διήρκεσε ώρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.