Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Κατρούγκαλος: Δικαιότερη η Εθνική Σύνταξη από το ΕΚΑΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση».

Για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε», ότι «δεν είχαμε τρόπο να διατηρήσουμε το ΕΚΑΣ. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήρθε ως δεδομένο από τον Ιούλιο. Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω εγώ ή η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού», ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση καθιέρωσε την «Εθνική Σύνταξη η οποία είναι αποτελεσματικότερη και δικαιότερο σύστημα από το ΕΚΑΣ».

«Καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές. Πετύχαμε να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε», υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του μετά τον επαναϋπολογισμό», ενώ αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ για τα εργασιακά:

«Δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες».

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.