Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Φορολογία άνω του 50% σε όσους αποκαλύψουν τα κρυφά εισοδήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βαρύ θα είναι το αντίτιμο για όσους αποκαλύψουν τα χρήματα που είχαν αποκρύψει από το ελληνικό Δημόσιο καθώς θα φορολογηθούν με συντελεστές που θα ξεπερνούν και το 50%, ενώ όπως προκύπτει από το σχέδιο, όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση και αποκαλύψουν τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν με τον συντελεστή που ίσχυε τη χρονιά της απόκρυψης των εισοδημάτων.

Στον συντελεστή αυτό θα προστεθεί και ένας δεύτερος ως τιμωρία για την αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη, ο οποίος θα μειώνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έγινε η φοροδιαφυγή.

Για παράδειγμα, εάν η φοροδιαφυγή είχε συντελεσθεί το 2003, τα κεφάλαια αυτά θα φορολογηθούν με συντελεστή 42%, συν 10% επιπλέον.

Στην περίπτωση που η φοροδιαφυγή έγινε το 2015, θα φορολογηθεί με συντελεστή 42%, ενώ ο δεύτερος συντελεστής θα μειώνεται σημαντικά και ενδεχομένως να φθάνει το 1%.

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου:

• Οσοι αποκαλύψουν εθελοντικά κεφάλαια που είχαν αποκρυβεί στο παρελθόν από την εφορία θα φορολογηθούν με τον συντελεστή που ίσχυε τη χρονιά της απόκρυψης της φορολογητέας ύλης, δηλαδή με συντελεστές από 40 έως 45%. Για παράδειγμα, εάν η απόκρυψη έγινε το 2009, θα φορολογηθούν με συντελεστή 40%, ενώ για απόκρυψη το 2015, με συντελεστή 42%. Οπως προαναφέρθηκε, στους συντελεστές αυτούς θα προστίθεται και ένας δεύτερος συντελεστής, ο οποίος θα μειώνεται ανάλογα με τον χρόνο που έγινε η φοροδιαφυγή.

• Ο φορολογούμενος που αποκαλύπτει αδήλωτα εισοδήματα θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, όπως κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, που να αποδεικνύουν το έτος που αποκτήθηκαν τα εισοδήματα, για να επιλεγεί η σχετική φορολογική κλίμακα.

• Εκπτωση από τις προσαυξήσεις έως και 100% στην περίπτωση που ο φορολογούμενος εξοφλήσει τον φόρο που θα προκύψει από την ένταξη στη ρύθμιση εφάπαξ ή σε μικρό αριθμό μηνιαίων δόσεων.

• Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και είναι τοποθετημένα σε διάφορους τίτλους ή σε πιστωτικά ιδρύματα.

• Στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων εισοδημάτων θα περιληφθούν και υποθέσεις για τις οποίες έχει ξεκινήσει ο έλεγχος αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.