Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Το ζευγάρι που μετρά σχεδόν 100 χρόνια αγάπης αποκαλύπτει το μυστικό του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περπατούν ακόμη χέρι-χέρι.

Ένα ζευγάρι από την Κίνα που είναι και οι δύο πλέον πάνω από 100 ετών δηλώνουν ακόμη πολύ ερωτευμένοι μετά από ένα μακροχρόνιο γάμο και μια κοινή ζωή περίπου 96 ετών.

Μετά το θάνατο των γονιών της, η 103 ετών σήμερα Wei Basao είχε υιοθετηθεί από το σύζυγό της οικογένειας του Wei Qishou όταν ήταν πολύ μικρή λόγω ενός εθίμου γνωστό ως «tongyangxi». Σύμφωνα με αυτό το έθιμο μια οικογένεια υιοθετεί ένα κορίτσι πριν την εφηβεία με σκοπό να γίνει μέλλουσα νύφη για τους εξίσου μικρούς γιους τους.

Η Basao ήταν μόλις 6 ετών όταν έφτασε στο σπίτι του Qishou σε ένα χωριό με το όνομα Γκουιλίν στη νότια Κίνα. Οι δύο τους μεγάλωσαν μαζί και μετά από λίγο ξεκίνησαν να είναι ζευγάρι. «Έγιναν όλα απλά, το βράδυ φάγαμε όλη μαζί η οικογένεια και ήμασταν παντρεμένοι», ανέφερε η γυναίκα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Η οικογένεια, η οποία ζούσε κυρίως από τη γεωργία για να επιβιώσει, φέρεται να ήταν πολύ φτωχή, και η Basao με τον Qishou συχνά έπρεπε να κοιμούνται σε κρεβάτια δίχως στρώματα. Η οικογένειά του συζύγου της όμως αντιμετώπισε την Basao πάρα πολύ καλά προσφέροντάς της φαγητό, ακόμη και όταν δεν είχαν οι ίδιοι να φάνε.

Όταν το ζευγάρι μεγάλωσε, ο Qizhou άρχισε να κερδίζει ένα πενιχρό εισόδημα ως αγρότης, ενώ η σύζυγός του έβγαλε μερικά χρήματα από την κατασκευή χειροποίητων υποδημάτων και έζησαν με αυτόν τον τρόπο από τότε. Έκαναν μάλιστα πέντε γιους και μια κόρη που επισκέπτονται τώρα τους ηλικιωμένους γονείς τους, όταν αυτό είναι δυνατόν και καμαρώνουν για το πόσο αγαπημένοι είναι.

Οι κάτοικοι στο χωριό είπαν ότι δεν έχουν δει ποτέ το ζευγάρι να τσακώνεται και ότι, όταν ο καιρός το επιτρέπει, κάνουν βόλτα περπατώντας χέρι-χέρι. Το μυστικό τους είναι όπως λένε ότι έκαναν πάντα υποχωρήσεις και στα δύσκολα στήριζαν ο ένας τον άλλον. Αντιμετώπιζαν όλα τα προβλήματα μαζί μόνο με αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.