Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Φυματίωση σε Ιταλούς ναύτες που περιπολούν στη Μεσόγειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum.

Οκτώ μέλη του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, τα οποία συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum, βρέθηκαν θετικά στο βακτηρίδιο της φυματίωσης, όπως έκανε γνωστό ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιταλικού ναυτικού, Τζουσέπε Ντε Τζιόρτζι.

Ο Ντε Τζιόρτζι πρόσθεσε ότι τα οκτώ αυτά μέλη του πολεμικού ναυτικού δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει από τη Ρώμη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τις ώρες αυτές καθορίζεται ένα ακριβές πρωτόκολλο για την προστασία της υγείας των Ιταλών αεροπόρων, ναυτών και στρατιωτών, οι οποίοι παίρνουν μέρος στην επιχείρηση Mare Nostrum.

Σήμερα το απόγευμα, δε, αναμένεται να αφιχθεί το λιμάνι του Τάραντα -στην Απουλία- ένα ακόμη πλοίο το οποίο μεταφέρει χίλιους περίπου μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας.

Τις αιτήσεις για πολιτικό άσυλο θα προσπαθήσει να συλλέξει ο σύνδεσμος διαπολιτιστικού διαλόγου «Σαλάμ» ενώ στην συνέχεια πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφερθούν σε άλλες πόλεις της Απουλίας, όπως και σε σειρά περιφερειών της Ιταλίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.