Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Λύθηκε το μυστήριο με το «θαλάσσιο τέρας» που έφαγε λευκό καρχαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δολοφόνος ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας κανίβαλος!
Δεν ήταν το Kraken, ούτε ο Godzilla αλλά ούτε και μια φάλαινα δολοφόνος. Το μυστηριώδες ζώο που καταβρόχθισε πριν λίγες ημέρες έναν τεράστιο λευκό καρχαρία 2.7 μέτρων έκανε τους επιστήμονες να σηκώσουν τα χέρια ψηλά αλλά τελικά το μυστήριο λύθηκε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αποδείχθηκε πως ήταν ένας σούπερ κυνηγός, ένας «κολοσσιαίος λευκός καρχαρίας κανίβαλος»!

Όλα ξεκίνησαν με το ντοκιμαντέρ «The Search for the Ocean’s Super Predator» παραγωγής του ABC, το οποίο φιλοδοξεί να καταγράψει τους λευκούς καρχαρίες της Αυστραλίας καθώς και τον δολοφόνο του καρχαρία 2.7 μέτρων.

Το θύμα είχαν εντοπίσει οι επιστήμονες πριν από 4 μήνες και του είχαν βάλει μια συσκευή που καταγράφει τα ίχνη του, το σημείο που βρίσκεται, το βάθος και τη θερμοκρασία. Όταν το λεγόμενο «μαύρο κουτί» του καρχαρία αυτού ξεβράστηκε στη θάλασσα, όλα τα δεδομένα έδειχναν ότι ο καρχαρίας καταβροχθίστηκε από ένα θαλάσσιο τέρας…

Συγκεκριμένα, ο καρχαρίας θύμα βυθίστηκε ξαφνικά στα 1900 πόδια, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε αύξηση της θερμοκρασίας του, παρόμοια με αυτή που παρατηρείται μέσα σε ένα πεπτικό σύστημα! Κατόπιν, έμεινε στο ίδιο βάθος και στην ίδια θερμοκρασία για πολλές ημέρες.

Εκτεταμένες έρευνες έκαναν τους επιστήμονες να συμπεράνουν ότι μόνος πιθανός δολοφόνος είναι ένας λευκός καρχαρίας κανίβαλος, το μήκος του οποίου υπολογίζεται στα 4.9 μέτρα και το βάρος του κοντά στους 2 τόνους!

Όλη η ιστορία επιβεβαιώνει αρκετά και το concept του ντοκιμαντέρ αφού οι ερευνητές θέλουν να δείξουν πως οι μικροί καρχαρίες εγκαταλείπουν συγκεκριμένες περιοχές, όταν νιώθουν ότι ένας γιγαντιαίος καρχαρίας βρίσκεται κοντά τους.

Όσον αφορά τα αίτια της καβαλιστικής συμπεριφοράς του γιγαντιαίου καρχαρία, το ντοκιμαντέρ εξηγεί πως ενδεχομένως η διαφορά να αφορούσε την κυριαρχία σε κάποια περιοχή, είτε το περιστατικό να ξεκίνησε από τον πιο… πεινασμένο καρχαρία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.