Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Χειρόφρενο στα ασθενοφόρα στην Κοζάνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ακαταλληλότητα των οχημάτων καταγγέλλουν οι οδηγοί.

Την απόφαση να ακινητοποιήσουν τα ασθενοφόρα στην Κοζάνη από την επόμενη εβδομάδα έλαβαν οι οδηγοί τους, καταγγέλλοντας την ακαταλληλότητά τους. Όπως τονίζουν σε επιστολή τους, «υπάρχει κίνδυνος για πληρώματα και ασθενείς».

Ειδικότερα, στην επιστολή των οδηγών ασθενοφόρων στην Κοζάνη, που δημοσιεύει το seleo.gr. επισημαίνεται:

«Μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχουν καταβάλει το προσωπικό και τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας, ήρθε η ώρα των συμπερασμάτων στα οποία καταλήξαμε.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για άλλη μια φορά μείναμε μόνοι χωρίς υποστήριξη χωρίς υποδομές και χωρίς καμία παροχή τεχνικού εξοπλισμού και λοιπών μέσων. Η κωλυσιεργία η αδιαφορία και αδράνεια, πατήσανε επάνω στο φιλότιμο την αξιοπρέπεια και τον αλτρουισμό των πληρωμάτων. Από την ημέρα που τέθηκαν σε κινητικότητα οι οδηγοί των νοσοκομείων ως και την μέρα που εντάχθηκαν στην δύναμη του Ε.Κ.Α.Β., ο Γολγοθάς στο οποίο βιώνουμε δεν έχει τελειωμό!

Δώσαμε χρόνο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στηρίξαμε την Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β., κρατήσαμε τον λόγο μας «ΒΑΛΑΜΕ ΠΛΑΤΗ» και «ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΡΟΥΘΟΥΝΙ!» ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε αλλά κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να εξυπηρετήσουμε.

Τώρα συνεχίζουμε να είμαστε έρμαια της πολιτικής ηγεσίας, η οποία το δίμηνο που πέρασε, είχε την μοναδική έννοια του τι θα γίνει με τις εκλογές! Προϋπολογισμοί, διαγωνισμοί, προσλήψεις, ο νέος οργανισμός, οι Υγειονομικές Περιφέρειες, η αναγνώριση της ειδικότητας, μετακινήσεις-μεταθέσεις και η κατανομή του προσωπικού, είναι όλα στον αέρα!

Με μία κεντρική διοίκηση να δηλώνει αδυναμία στο να ανταποκριθεί σε ότι αφορά τα χρόνια προβλήματα της υπηρεσίας. Εμείς παραθέτουμε τα εξής:

  • Τα πληρώματα στερήθηκαν άδειες, ρεπό, προσωπικό χρόνο, τις οικογένειές τους, για να είναι πανταχού παρόντα ακόμη και πέραν του ωραρίου.
  • Τα οχήματα, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, παθαίνουν πολύ συχνά βλάβες (τα χιλιόμετρα ανά βάρδια έχουν τριπλασιαστεί! Τα ελαστικά είναι πλέον ακατάλληλα και οι επισκευές καθυστερούν.
  • Ο συντονισμός δεν μπορεί να υπάρχει λόγω κακής συνεννόησης, είμαστε έρμαια του κάθε γιατρού που θέλει ασθενοφόρο «εδώ και τώρα» για περιστατικά που δεν επείγουν!
  • Οι ελλείψεις των νοσοκομείων σε γιατρούς , νοσηλευτές, εξοπλισμό κ.α. επιφορτίζουν το πρόγραμμα μας με επιπλέον διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, η καθημερινή συνεργασία για εξιτήρια, ραντεβού, επανεξετάσεις και μαγνητικές είναι δύσκολη και προβληματική!
  • Ο εξοπλισμός των ασθενοφόρων δεν επαρκεί και σε πολλές περιπτώσεις έχει φθαρεί με αποτέλεσμα να καταστεί ακατάλληλος.
  • Η μετακίνηση των Οδηγών των νοσοκομείων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην χωροταξία (δεν χωράμε, δεν σημαίνει όμως ότι φτάνουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες) των Βάσεων που βρίσκονται ανά τους Τομείς (WC, αποθήκες υλικών, αποδυτήρια, χώροι αναμονής κ.α.) όπως επίσης έχει τύχει να υπάρχει πλήρωμα και να μην υπάρχει ασθενοφόρο για να ξεκινήσει την βάρδια του (ευτυχώς όχι για πολλή ώρα).
Και μετά απ’ όλα τα παραπάνω ήρθε και η «αξιολόγηση». Αυτό το αίσχος που θέλει υποχρεωτικά το 15% των υπαλλήλων να «αξιολογηθεί» με κακό βαθμό (με άριστα το 10, κάτω από 6). Από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επεξηγούνε πως η εφαρμογή της ποσόστωσης είναι απλά μια κατάταξη των υπαλλήλων και δεν νοείται σε καμιά περίπτωση αξιολόγηση.

Επισημαίνουμε ότι τη στιγμή που σε καμιά υπηρεσία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ μια σαφής περιγραφή καθηκόντων που να προβλέπει και να επεξηγεί το ποιο είναι ακριβώς το αντικείμενο , από πόσα άτομα δύναται να υλοποιηθεί και ποιες είναι οι ακριβείς υποχρεώσεις των υπαλλήλων της συγκεκριμένης θέσης, είναι αδύνατο για έναν αξιολογητή να εφαρμόσει την οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Στο δια ταύτα , επειδή «ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ» απευθυνόμαστε στη περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στους Δήμους και σε κάθε οργανωμένη κοινωνική ομάδα , συλλόγους και ενεργούς πολίτες . Χρειαζόμαστε ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ για αγορά ελαστικών , κονδύλια για επισκευή και συντήρηση των οχημάτων, αγορά βιοτεχνολογικού εξοπλισμού όπως Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές, Αναπνευστήρες κ.α.

Από την επόμενη εβδομάδα θα αναγκαστούμε να ακινητοποιήσουμε οχήματα λόγω ακαταλληλότητας διότι υπάρχει κίνδυνος για πληρώματα και ασθενείς.

Δεν ζητάμε κατανόηση… χρειαζόμαστε να ενεργοποιηθείτε».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.