Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η τροπολογία που αλλάζει τη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατεβάζουν ρολά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μπαρ.

Το λουκέτο σε εννιά μαγαζιά της Μυκόνου που στεγάζονται στον παραδοσιακό οικισμό που καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες είναι μόνο η αρχή επισημαίνουν οι καταστηματάρχες του νησιού των ανέμων.

Από σήμερα και για δέκα μέρες, η «Μέκκα» της νυχτερινής διασκέδασης προχωρά σε απεργία λόγω της τροπολογίας που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και αφαιρεί το δικαίωμα από τους καταστηματάρχες να κινηθούν νομικά σε μηνύσεις που δέχονται.

Το αποτέλεσμα είναι, ότι με βάση τον νόμο, σφραγίζονται τα μαγαζιά που έχουν δεχτεί μέχρι και τρεις μηνύσεις, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν το νομικό δικαίωμα να διεκδικήσουν αναίρεση της απόφασης.

Αντιδράσεις
«Το θέμα δεν είναι ότι δεν θα λειτουργήσου 10 μαγαζιά σήμερα, αλλά ότι μέσα στον επόμενο μήνα, θα κλείσει όλη η Μύκονος», επισημαίνει ο Γιάννης Θεοχάρης, πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης του νησιού.
«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε απεργία για να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας και ελπίζουμε όλοι να σεβαστούν αυτή την πρωτοβουλία μας», πρόσθεσε.

Προειδοποιήσεις
Οι καταστηματάρχες της Μυκόνου επισημαίνουν ότι η σπίθα μπορεί να ξεκίνησε στο νησί τους, αλλά θα ανάψει φωτιές στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. «Ο νόμος λειτουργεί πανελλαδικά και θα επηρεαστούν κι άλλοι από τη νέα τροπολογία», επισημαίνει στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Θεοχάρης και συνεχίζει: «Πρόκειται για μία χρονιά που έχει ήδη ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς στον τομέα του τουρισμού. Είναι κρίμα να στιγματιστεί από αυτά τα περιστατικά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.