Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Στόχος η μείωση των αδέσποτων ζώων στην Καρδίτσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δράσεις από την Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου της πόλης
.
Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας, προτρέπει τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, να συνδράμουν από την πλευρά τους, ώστε το φαινόμενο των αδέσποτων που κυκλοφορούν στην πόλη να μειωθεί κατά το δυνατόν.

Πρόκειται για προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Καρδίτσας για τον έλεγχο των αδέσποτων σκύλων σε διάφορα σημεία της πόλης προκειμένου να περιορισθούν τα περιστατικά αύξησης του πληθυσμού τους. Ανάμεσα σε άλλα ζητά από τους ιδιοκτήτες, να μεριμνούν για την σήμανση και καταγραφή του ζώου τους. Αυτό γίνεται με τοποθέτηση σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλικής κονκάρδας, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του αντιλυσσικού εμβολιασμού του.

Να δηλώνουν μέσα σε πέντε ημέρες την απώλεια του ζώου τους σε κτηνίατρο που έχει πιστοποιηθεί στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους. Να μην εγκαταλείπουν το ζώο τους, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούν να αποχωρισθούν το ζώο συντροφιάς να γνωστοποιούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου την πρόθεσή τους. Να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου και να μεριμνούν για τη στείρωσή τους, εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.