Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μετανάστες πνίγονται κατά τη διάσωσή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θάνατος τριών μεταναστών, νότια της Σικελίας, την περασμένη Κυριακή, οφείλεται σε πρόσκρουση της φουσκωτής σωσίβιας λέμβου στην οποία επέβαιναν με το πλοίο Norient Star, με σημαία Μάλτας.

Σε εικόνες της ιταλικής αστυνομίας που μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί κανείς να διακρίνει με σαφήνεια την λέμβο από την οποία οι μετανάστες, με ανεμόσκαλα, αρχίζουν να ανεβαίνουν στο πετρελαιοφόρο Norient Star. Μετά από λίγο, όμως, δημιουργείται πανικός, διότι η λέμβος, χτυπά στο πλοίο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανατρέπεται.



Οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να κολυμπήσουν και να σωθούν ακριβώς δίπλα στο μαλτέζικο πλοίο. Τρεις μετανάστες, όμως, δεν τα κατέφεραν και πνίγηκαν. Άλλοι δυο συνεχίζουν να αγνοούνται. Αρχικά, οι θάνατοι είχαν συνδεθεί με τις κακές συνθήκες στα νερά της Μεσογείου, από τη Λιβύη μέχρι την Κάτω Ιταλία.

Στο μεταξύ, στη Σικελία, ο δήμαρχος της Κατάνης, Έντσο Μπιάνκο, ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να κηρύξει όλη την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη, λόγω των αδιάκοπων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών.

Ο Μπιάνκο επανέλαβε ότι όλες οι υποδομές της Σικελίας είναι υπερπλήρεις αναφέροντας ως παράδειγμα, το σύνολο των κλειστών γυμναστηρίων, ενώ εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αρχίσει να στηρίζει δυναμικότερα την ιταλική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum.

Τις τελευταίες ώρες, παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να στέλνουν μέρος των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, στην Απουλία, ενώ τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι είναι αδύνατον στην φάση αυτή να εξετασθούν όπως θα έπρεπε, οι χιλιάδες αιτήσεις πολιτικού ασύλου που έχουν υποβληθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.