Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη στις Άλπεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διακόσιοι διασώστες προσπαθούν να σώσουν έναν τραυματισμένο σπηλαιολόγο.

Μια ομάδα αποτελούμενη από 200 διασώστες έχει τεθεί σε συναγερμό στη νότια Γερμανία για να σώσει έναν σπηλαιολόγο ο οποίος έχει εγκλωβιστεί από την Κυριακή μέσα σε ένα σπήλαιο, σε βάθος 1.000 μέτρων.

Η επιχείρηση για την ανάσυρση του 52χρονου από το σπήλαιο Ρίζεντινγκ-Σαχτχέλε, στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία, ενδέχεται να διαρκέσει από τρεις έως και πέντε ημέρες, ανέφεραν οι αρχές.

Ο Γερμανός επιστήμονας Γιόχαν Βεστχάουζερ τραυματίστηκε στο κεφάλι και το στήθος από κατολίσθηση, τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, ενώ εξερευνούσε με δύο συναδέλφους του το σπήλαιο αυτό, στις βαυαρικές Άλπεις. Ο ένας από αυτούς παρέμεινε με τον τραυματία, που δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 42 ετών, βγήκε στην επιφάνεια για να ειδοποιήσει τις αρχές και να φέρει βοήθεια. Χρειάστηκε περίπου 12 ώρες για να ανέβει τα 1.000 μέτρα που τον χώριζαν από την είσοδο του σπηλαίου.

Από την Δευτέρα, μια ομάδα αποτελούμενη από αστυνομικούς, πυροσβέστες, εθελοντές, γιατρούς και ειδικούς που έφτασαν στο σπήλαιο από την Αυστρία και την Ελβετία, προσπαθούν να οργανώσουν την επιχείρηση διάσωσης του σπηλαιολόγου. Σχεδιάζουν να ανεβάσουν τον Βεστχάουζερ σταδιακά στην επιφάνεια τοποθετώντας πέντε ενδιάμεσους σταθμούς κατά μήκος της στενής, κάθετης σήραγγας.

Ο σπηλαιολόγος έχει τις αισθήσεις του, όμως η υγεία του δεν είναι καλή, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά οι διασώστες εκτιμούσαν ότι η ανάσυρσή του θα έπειρνε εβδομάδες γιατί ο 52χρονος δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος και να αναρριχηθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση, στέκεται όρθιος για μικρά χρονικά διαστήματα και για αυτό υπολογίζεται ότι η επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.