Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Το στηθοσκόπιο της ψηφιακής εποχής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενισχύει τον ήχο πάνω από 100 φορές και συνοδεύεται από ειδική εφαρμογή για smartphone.
Το εργαλείο-σύμβολο των γιατρών, το στηθοσκόπιο, είναι μια συσκευή που έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη για πολλά χρόνια.

Τώρα, μια εταιρεία από το Κολοράντο των ΗΠΑ, επιδιώκει να το αλλάξει αυτό, ανακοινώνοντας το «One», ένα ψηφιακό στηθοσκόπιο που ενισχύει ηλεκτρονικά τους ήχους του στήθους περισσότερο από 100x. Επιπλέον, η συσκευή αναλύει τον ήχο μέσω εφαρμογής για smartphone.

Το «One» διαθέτει μια απλή ηλεκτρονική οθόνη στην οποία φαίνεται η υπολειπόμενη διάρκεια της μπαταρίας, ο ήχος και η συχνότητα. Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τα ακουστικά που επιθυμούν στη θύρα 3,5 mm. Επιπλέον, η ίδια θύρα χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της συσκευής.

Χρησιμοποιώντας την ειδική, συνοδευτική εφαρμογή, οι γιατροί μπορούν να δημιουργήσουν και κατόπιν να επιλέξουν φίλτρα ήχου για την καλύτερη ακρόαση σε ειδικές περιστάσεις. Επιπλέον μπορούν να περιορίσουν συγκεκριμένους ήχους και να μοιραστούν τις εγγραφές με όσους επιθυμούν.

Όσο για την τιμή του, το «One» κοστολογείται στα 499 δολάρια, ενώ κυκλοφορεί και ειδική έκδοση στα 799 δολάρια που περιλαμβάνει ένα ακουστικά Beats.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.