Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Νέα στοιχεία σε σχέση με τα ροφήματα διαίτης στην απώλεια βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν νέες έρευνες των επιστημόνων για το ρόλο τους.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο που δημοσιεύτηκε το Μάιο του 2014 στο επιστημονικό περιοδικό Obesity έδειξε ότι τα ροφήματα και τα αναψυκτικά χαμηλών ή καθόλου θερμίδων μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, όταν χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο ενός προγράμματος διατροφής απώλειας βάρους, παράλληλα με συμβουλευτική αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς.

Στη μελέτη συμμετείχαν 303 εθελοντές οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: την ομάδα που κατανάλωνε ροφήματα και αναψυκτικά χαμηλών ή καθόλου θερμίδων παράλληλα με νερό και αυτή που κατανάλωνε μόνο νερό, αποκλείοντας την κατανάλωση ροφημάτων διαίτης. Και στις δύο ομάδες πραγματοποιήθηκε παρέμβαση (δίαιτα σε συνδυασμό με συμπεριφοριστική συμβουλευτική για αλλαγή των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας) με σκοπό την απώλεια βάρους, διάρκειας 12 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα εμφανίζουν έντονο ενδιαφέρον καθώς τα άτομα που ανήκαν στην ομάδα που κατανάλωνε και αναψυκτικά διαίτης εμφάνισαν 44% μεγαλύτερη απώλεια βάρους από αυτή των ατόμων της ομάδας που περιορίστηκε μόνο στην κατανάλωση νερού, την ίδια χρονική περίοδο. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η μελέτη είναι ότι τα ροφήματα και αναψυκτικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες έχουν θέση και μπορούν να περιλαμβάνονται σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Ενδιαφέρον επίσης έχει και ένα δεύτερο εύρημα της μελέτης, σύμφωνα με το οποίο τα άτομα που κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης, παράλληλα με το νερό, στη δίαιτά τους ανέφεραν ότι αισθάνονταν λιγότερο έντονα το αίσθημα της πείνας από αυτά που ανήκαν στην ομάδα που κατανάλωνε μόνο νερό.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.