Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Έρχονται προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή.

Την Παρασκευή εκτός απροόπτου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 1.200 προσλήψεις αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω του ΕΣΠΑ σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τους αιρετούς ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη. Ο αριθμός τελικά των 972 εκπαιδευτικών αυξήθηκε στους 1.200 περίπου καθώς πρέπει να βρέθηκαν πόροι και για τον άξονα 3 που περιλαμβάνει τις περιφέρεις Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Οι προσλήψεις θα αφορούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναμένεται να καλυφθούν κενά τόσο λειτουργικά όσο και αποσπασθέντων εκπαιδευτικών σε γυμνάσια ενιαία και επαγγελματικά λύκεια. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ.Καλομοίρη μας επιβεβαίωσε πληροφορία ότι οι προσλήψεις θα αφορούν τόσο αναπληρωτές πλήρους ωραρίου όσο και μειωμένου.

Παραθέτουμε ακολούθως το ενημερωτικό κείμενο των δυο αιρετών:

Σας ενημερώνουμε ότι η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά τις προσλήψεις 1200 αναπληρωτών υπεγράφη ήδη και από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και βρίσκεται από χθες στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για υπογραφή. Σήμερα πραγματοποιήσαμε διάβημα στο Γραφείο του ζητώντας την επίσπευση της υπογραφής και μας απάντησαν ότι το αργότερο αύριο θα υπογραφεί.

Ενημερωθήκαμε, επίσης, από τα Διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας ότι αύριο Πέμπτη, 5/12/13 θα έχουν τις απαντήσεις των Δ/νσεων Εκπ/σης για τα λειτουργικά κενά που πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι 1200 περίπου αναπληρωτές που θα προσληφθούν (πιθανόν την Παρασκευή 6/12/13) θα καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται λόγω της απόσπασης συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Επίσης, θα καλυφθούν και λειτουργικά κενά που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς ή προέκυψαν το τελευταίο διάστημα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπως τονίζει και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εκατοντάδων κενών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα με νέες συμπτύξεις τμημάτων αδιαφορώντας για τα εκπαιδευτικά προβλήματα που δημιουργούνται και για τα νέα τεχνητά πλεονάσματα που θα προκύψουν. Ετοιμάζονται, μάλιστα, να προχωρήσουν για τη νέα χρονιά σε νέες καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων (1676 με βάση τον προϋπολογισμό του 2014).

Για να αποκρούσουμε τα σχέδια αυτά της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας και για να απαιτήσουμε να υπογραφούν όλες οι αιτήσεις παραίτησης συναδέλφων για συνταξιοδότηση οφείλουμε να δώσουμε το παρών όλοι / -ες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΟΛΜΕ, σε συνεργασία με την ΑΣΓΜΕ, αύριο Πέμπτη, 5/12/13 στις 12 το μεσημέρι στο Υπ. Παιδείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.