Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ελληνική Αστυνομία και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου θα συνεργάζονται εφεξής, σε μια σειρά θεμάτων που προβλέπονται από το Μνημόνιο, που υπέγραψαν σήμερα ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, Καθηγητής Σπυρίδων Φλογαΐτης.

Το Μνημόνιο προσδιορίζει, ως πεδίο συνεργασίας, την προαγωγή της διαφάνειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως θεμελιωδών αξιών της δημόσιας διοικητικής δράσης στο σύγχρονο κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία, θέτοντας σε διαρκή διακινδύνευση τις ανωτέρω αξίες, καθιστά αναποτελεσματική κάθε δημόσια πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, στο περιεχόμενο του Μνημονίου, προβλέπεται η ανάληψη κοινών δράσεων, όπως, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στελεχών των δύο Μερών, η συνδιοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, διαλέξεων κτλ, με συμμετοχή στελεχών από τα δύο Μέρη, καθώς και η εκτέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης, εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Επιπλέον, προβλέπεται η συνεργασία σε ζητήματα εκπροσώπησης και επικοινωνίας με εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς Φορείς ή Υπηρεσίες, που ασχολούνται με τη διαφάνεια, την αντιδιαφθορά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η από κοινού παροχή τεχνογνωσίας για τα ζητήματα αυτά σε κρατικές Υπηρεσίες και σε λοιπά νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, η συμμετοχή σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών κ.τ.λ. και μια σειρά άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την υπογραφή του σημερινού Μνημονίου, γιατί η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με επιστημονικούς Φορείς εγνωσμένου κύρους, όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, που διευθύνει ένας από τους πλέον αξιόλογους Πανεπιστημιακούς, ο Καθηγητής κ. Φλογαΐτης, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε - ως Σώμα - όλα αυτά τα επιστημονικά χαρακτηριστικά, που προσδίδουν ποιοτική αναβάθμιση στον ρόλο και την παρουσία μας στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.