Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για το πλοίο «Πηνελόπη Α»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την παραμονή του πλοίου «Πηνελόπη Α» στο λιμάνι της Ραφήνας , του οποίου την απομάκρυνση έχει ζητήσει το Λιμεναρχείο Ραφήνας για λόγους ασφάλειας του πληρώματος αλλά και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Την έρευνα θα διενεργήσει Εισαγγελέας Πρωτοδικών προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, ώστε αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα, από τις 11 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας έχει ζητήσει με εξώδικο προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το οποίο κοινοποίησε και στο υπουργείο Ναυτιλίας, τη μεταφορά του πλοίου σε αγκυροβόλιο, ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος που προκύπτει από την παραμονή του «Πηνελόπη Α» στο λιμάνι, τόσο για την ασφάλεια του πληρώματος όσο και για ενδεχόμενο πρόκλησης ναυαγίου ή ναυτικού ατυχήματος αλλά και περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Στην ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ επισημαίνεται ότι, την περασμένη Κυριακή αλλά και την Δευτέρα, λόγω των ανέμων, έσπασαν κάβοι του εγκαταλελειμμένου πλοίου, ενώ καταλογίζονται ευθύνες τόσο στην πλοιοκτήτρια εταιρεία όσο και στο αρμόδιο υπουργείο. Τονίζεται επίσης ότι η εταιρεία δεν έχει καταβάλει στο Λιμεναρχείο τα οφειλόμενα χρήματα, από λιμενικά τέλη, τέλη περισυλλογής απορριμμάτων κ.ά, που φθάνουν περίπου τις 122.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 56 ναυτικοί του «Πηνελόπη Α» παραμένουν απλήρωτοι από έξι έως δέκα μήνες και μένουν σε αυτό χωρίς νερό και ρεύμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.