Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδες σε Αρκαδία-Αχαΐα για την εμπορία ανθρώπων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλία της Γραμμής Πληροφόρισης «1109».

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία Ημερίδες σε θέματα εμπορίας ανθρώπων (trafficing), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αρκαδίας και Αχαϊας.

Οι Ημερίδες υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Γραμμής Πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων «1109», στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ τις παρακολούθησαν συνολικά 40 αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αρκαδίας και Αχαΐας παρακολούθησαν τις Ημερίδες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί των Ομάδων Antitrafficing.

Ειδικά καταρτισμένοι ομιλητές του Τμήματος Καταπολέμησης και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Α 21 - Καταργώντας την αδικία στον 21ο Αιώνα» καθώς και της Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων ¨1109¨, ενημέρωσαν τους αστυνομικούς σε θέματα που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των Ημερίδων αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν:

• Τον εννοιολογικό προορισμό και τη νομοθεσία της εμπορίας ανθρώπων,
• Τη θυματολογική προσέγγιση στην καταπολέμηση του φαινομένου
• Την διαχείριση των σχετικών υποθέσεων από τις διωκτικές αρχές καθώς και την υποστήριξη και τις υπηρεσίες που αυτές παρέχουν σε περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.