Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δημόσιοι υπάλληλοι με ακριβά γούστα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διάτρητα ή εικονικά πόθεν έσχες, με ακίνητα και πανάκριβα αυτοκίνητα και εμβάσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό, τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, εντοπίστηκαν σε ελέγχους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε εφοριακούς και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζητήθηκε από τις τράπεζες να δοθούν κατά προτεραιότητα τα στοιχεία που αφορούν στις κινήσεις λογαριασμών των ελεγχόμενων, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν στους 35, ενώ έχουν εντοπιστεί 140 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών στη λίστα με τα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Οι έλεγχοι στους εφοριακούς έβγαλαν λαβράκια:

- Εφοριακός για να καλύψει την αγορά Πόρσε αξίας 161.000 ευρώ υπέβαλλε τροποποιητικές δηλώσεις αξίας 227.000 ευρώ ενώ η σύζυγός του ελέγχεται για εμβάσματα 270.000 ευρώ στο εξωτερικό.

- Στέλεχος εφορίας δεν δήλωσε την αγορά πολυτελούς κατοικίας με αποτέλεσμα να αναγκασθεί σε τροποποιητική δήλωση, ενώ η σύζυγος ελέγχεται για έμβασμα στο εξωτερικό, ύψους 560.000 ευρώ.

- Στέλεχος της Οικονομικής Επιθεώρησης υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα οκτώ από τα δέκα χρόνια που ελέγχεται, εμφανίζοντας εισοδήματα του συζύγου της (εργολάβου) πάνω από 600.000 για να δικαιολογήσει περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, αλλά και έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ.

- Σε υπάλληλο μεγάλης εφορίας των Αθηνών βρέθηκαν εμβάσματα ύψους 380.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Οι εφοριακοί που έχουν πιαστεί στην τσιμπίδα των ελεγκτών σπεύδουν τώρα με τροποποιητικές δηλώσεις να δικαιολογήσουν τα... αδικαιολόγητα, στην προσπάθειά τους να καλύψουν καταθέσεις και εμβάσματα - μαμούθ, καθώς και αγορές ακινήτων και αυτοκινήτων πολυτελείας.

Μετά από τα «λαβράκια» που έπιασε το Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εντολή ανάλογων ελέγχων και στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Είναι ένας στοχευμένος, προληπτικός έλεγχος για να διαπιστώσουμε αν όντως δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έβγαλαν αυτά τα ποσά στο εξωτερικό μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τις φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά τους στοιχεία».


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.